Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайната на сочните пържоли на фурна., докато не попаднах на една статия, където простичко беше обяснен принципът на печенето (не варенето)....
41
Тайната на викингитеВикингите, наричани също нормани, са етнически различни варварски германски племена и народи, обитаващи през ранното Средновековие бреговете на Скандинавия.
Те били забележителни земеделци, занаятчии, мореплаватели и...
5
Тайната книга на богомилите вече не е толкова тайна
Професорите по Англосаксонска история в Университета в Кеймбридж Пол Ръсел и Мирия Уилямс успяха да разбулят вековната тайна, царяща около Тайната книга на богомилите....
Тайната на вкусната пуйкаМесото на пуйката е изключително полезно. То съдържа голямо количество белтъчини, минерали, а най-хубавото е, че е бедно на мазнини и от него не се пълнее. Макар и тези птици да не произлизат от Европа, а заслуга...
1
Тайната на вкусния вайсвурст
Вайсвурстът е традиционна баварска наденица, която получава името си от бледия си външен вид. Приготвя се от свинско и телешко месо, които са силно подправени с магданоз, лук, бекон, лимонов сок, сол и черен пипер...
Тайната на вкусните скаридиПовечето любители на морските дарове отдават своето предпочитание на скаридите, тъй като те са не само истински деликатес, но са и много вкусни. Освен че имат сочно месо, те съдържат множество витамини и ценни микроелементи...
2
Тайната на вкусните пърленкиПърленките са един чудесен начин да заситите глада си, независимо дали са поднесени към някакво ястие или индивидуално. Те се приготвят много бързо, а вариациите им са безброй.
Ако сте именно от онези, които досега...
3
Тайната на вкусните брускетиПоговорката идва от това, че една от тайните при печенето на брускетите е, че тестото по-скоро се опушва на дървени въглища, отколкото да се пече....
2
Тайната на вкусните милинкиПоследната тайна за направата на вкусните милинки е маста. За това ястие се използва задължително свинска мас. Забравете за маргарина, маслото и олиото....
2
Тайната на вкусната фокачаВ наши дни фокачата е придобила широка популярност и тайната на нейното приготвяне отдавна е излязла извън границите на Апенинския полуостров. Смята се, че тя е прародител на пицата....
1
Тайната на вкусната пачаТайната в приготвянето на вкусна пача се крие най-вече в умението и рутината на готвача. Следването на точната рецепта също....
1
Тайната на вкусното минестроне
Минестроне е характерна за Италия постна супа, позната из цял свят. В нея се съдържат богат набор от различни видове характерни за района зеленчуци.
Тя е подходяща за по-хладните дни, когато организмът има нужда...
Тайната на слабите жениЗнаете ли тайната на слабите жени? Тези, които ядат каквото си поискат и когато си поискат, без да напълняват? Не е важно количеството, а това как комбинират храните и какво е отношението им към тях....
18
Тайната на идеалната пицаТайната на идеалната пица е проста, като всичко гениално – тънка хрускава основа и много вкусна плънка, която прави пицата ароматна и топяща се в устата....
1
Тайната на вкусните палачинкиЗа да няма бучки в тестото за палачинките, трябва да изсипвате брашното на малки порции, като непрекъснато го разбърквате. Дори да го бъркате с миксер, ако го изсипете накуп, ще останат бучки.
Ако тестото се е получило...
6
Тайната на бифтек Фиорентино
Историята на бифтек Фиорентино – флорентинския бифтек възниква в северна Европа, далече от Флоренция. Англо-саксонските племена често пирували с печено и сурово месо.
Прочутият флорентински бифтек се появява в Тоскана...
Тайната на вкусните катмиОсновната разлика между палачинки и катмите е, че в катмите се слага задължително мая, а в палачинките малко сода бикарбонат.
Най-вкусни стават катмите, които са приготвени на сач. Сачът трябва да е предварително...
2
Тайната на Бьоф СтрогановБьоф Строганов е популярно в цял свят ястие, което е наречено в чест на руския граф Александър Строганов, живял през деветнадесети век. То е било изобретено от един от майсторите готвачи на графа и съчетава руски и френски...
1
Тайната на вкусните сармиТайната на тяхното приготвяне е в зеленчуците. Колкото повече подправки и миризми им сложите, толкова по-вкусни ще станат сармичките....
1
Тайната на сушените плодове
Фурмите, като източник на енергия, превъзхождат всички останали плодове. Те съдържат абсолютно всички витамини, освен Е, но най-много в тях има витамин В5, който повишава работоспособността и усилва концентрацията и...
Тайната на вкусните сандвичи
Въпреки склонността на всички сандвичи да падат с маслото надолу и факта, че те трудно се вписват в концепцията за здравословно хранене, сандвичът, във всичките му разновидности, винаги се е посрещал с апетит от деца...
Тайната на медените мумииИма едно лекарство, което според древните китайци и араби е в състояние да излекува всяка болежка – от рак, до счупен крак, чума или безплодие. Това лекарство се намира изключително трудно, защото се приготвя от...
2
Тайната на вкусните фалафели
Ето какво е важно да знаете и каква точно е тайната на вкусните фалафели.
1. Внимавайте при употребата на сода. Тя се използва единствено, за да може сместа да стане по-шуплива, но не бива да се прекалява с нея....
Тайната на перфектното барбекю
Легендата разказва, че известният мореплавател и изследовател Христофор Колумб, пристигайки на Карибите в края на XV век, бил удивен от племената, които приготвяли уловените риба и дивеч, като ги поставяли върху специално...
Тайната на рохките яйца
За повечето любители на яйцата не е никаква тайна как да си приготвят рохки яйца, но за по-неопитните домакини това продължава да е проблем....