Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бирата укрепва костите
Според техните изследвания и малкото количество бира дневно или седмично укрепва костите....
Печени свински гърди с кост и червено виноИзмиваме си свинските гърди с кост, подсушаваме и след това овалваме в сместа.
Оставяме на страна, за да поеме ароматите.
Колкото повече стои, толкова по-добре....
2
Свинска вратна пържола с кост и градинска салата
Перфектната свинска вратна пържола с кост и градинска салата за вечеря или следобедна закуска в неделя.
Бързо и вкусно!
Бон апетит!...
Телешки гърди с кост в гърне
Телешките гърди се нарязват на порции, подправят се с черен пипер и сол, оставят се за около 15-20 минути. След това се запържват в загрято олио за кратко. Месото се прехвърля в глинено гърне.
Прибавя се чесънът, картофите...
Вратни пържоли без кост в зехтин
Отгоре слагаме фолиото и оставяме вратните пържоли без кост да се задушат за 20-тина минути....
Свински гърди без кост с картофи
За тези свински гърди без кост с картофи месото се измива и отцежда от водата.
Поставят се в тавичка. Сухите съставки се смесват и гърдите се посоляват.
Поливат се с разтопеното краве масло....
Не само калцият укрепва коститеМлечните продукти са основен източник на калций в менюто ни, затова им се отделя особено внимание, когато става въпрос за укрепване на скелета и съхраняване на плътността на костите....
1
Йодова тинктура и аспирин при мъртва кост и подути кокалчета
Стриваме аспирина на прах и добавяме 10 мл йодова тинктура.
Получава се мазило, което с помощта на тампон, намазваме болното място вечер преди лягане и си обуваме чорап.
На сутринта се измиваме. Повтаряме процедурата...
Свински ребърца без кост с бира на фурна
В купа налейте бирата, зехтина и лимоновия сок. Добавете черен и червен пипер, куркума и сол.
Разбъркайте и в получената марина поставете парчето с ребърцата така, както е цяло, без да го разрязвате на парчета.
Натопете...
Вратни Пържоли с Кост в Марината на СкараСвинското месо, което вече се е отпуснало, се начуква леко с чук върху дървена дъска. В купичка се слагат всички подправки за маринатата и се разбъркват енергично, за да се смесят.
След това с тях се маже всяка пържола...
1
Свински котлетни пържоли без кост с марината от джинджифил
Пържолите се начукват добре, за да поемат хубаво от маринатата. Аз ги наразях на половинки, за да се изпекат по-лесно.
Смесвате соев сос и зехтин (аз го направих на око), добавяте рендосаните чесън и джинджифил, също и...
Бадеми и зелени зеленчуци укрепват костите
В текста ще откриете важна информация за живата тъкан – костите.
Храните, богати на калций, са повече от необходими за здравината на костите ви....
Пуйка без кости
Пуйката внимателно се съблича от скелета, като се отрязват крилата и долните бутчета. Трите вида кайма заедно с всички подправки се омесват добре. Месото от пуйката се оформя като торба, като се зашива и си оставя отвор за...
Свински бут с кост с гъбки и пиперен сос с домашно винце
Намазнявате дъното на тиган с краве масло и го загрявате до червено. Запечатвате всяка пържолка от двете страни за не повече от 2 мин на страна. Прехвърляте пържолките в подмазана тавичка, овкусявате със солта и наливате...
Любопитни факти за текилата
Текилата подлежи на двойна дестилация, след което се получава бялата текила. В зависимост от това колко дълго ще бъде оставена да престои в дървени бурета, се получават съответно отпочиналата и отлежалата текила;
10....
Джинджифилът укрепва имунитетаДжинджифилът е богат на витамини - той съдържа витамин С, А, В1, В2, фосфор, магнезий, калций, желязо, натрий, калий и цинк. Джинджифилът съдържа всички незаменими аминокиселини, включително треонин,...
1
Чорба от свински кости със зеленчуци
Измийте свинските кости и ги сварете в тенджера под налягане, докато месото започне лесно да се отделя от костта.
Отстранете костите и сложете месото в подходяща тенджера....
Как спортът укрепва сърцето?
Мускулната активност е мощен регулатор на дейността на всички органи и системи. Благодарение на активните упражнения белият дроб, сърцето, стомашно-чревният тракт, жлезите с вътрешна секреция и други органи се приспособяват...
Омар Коста БланкаНакълцайте лука на много ситно и го запържете във 6 с.л. зехтин и щипка сол (солта е важна, защото спомага за по-бързото омекване и в същото време предпазва от загаряне). Когато стане прозрачен, отстранете от огъня.
В...
1
Текилата не се прави от кактусиТекилата може да е „златна” – млада текила с добавен карамел, коятo се харчи много в Германия. За по-изискан вкус се добавя канела и портокал....
1