Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Маска за лице с овесени трициМаска за лице с овесени трици
2
Маска за лице с овесени трици може да си приготви всеки....
Мъгла за лице - ползи и употребаМъгла за лице - ползи и употреба
Мъгла за лице - употреба и ползи 1. За хидратиране - мъглата за лице е най-добрият начин за бърза хидратация на кожата, особено през деня, или в движение 2....
Замразен нахут за директна употребаЗамразен нахут за директна употреба
Направо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
Жасмин - употреба и ползиЖасмин - употреба и ползи
Медицински употреби на жасмин Маслото от жасмин често се ползва като естествено лекарство при състояния на стрес, безпокойство, депресия, умора и др. Твърди се, че маслото от жасмин действа и като мощен афродизиак....
Пшенични ТрициПшенични Трици
1
Съхранявайте триците на сухо и проветриво място, далеч от директна слънчева светлина. Ползи от пшеничните трици Популярността на пшеничните трици никак не е случайна....
Овесени ТрициОвесени Трици
Те могат да забавят развитието на болестта; - Овесените трици имат и други ползи - те имат жлъчегонно действие и могат да елиминират стагнациите на жлъчката....
Тученица - ползи и кулинарна употребаТученица - ползи и кулинарна употреба
С какво това растение е толкова известно, че названието му да влезе и в други области на живота и да се ползва за нещо като емблема?...
Мескитово брашно - ползи и употребаМескитово брашно - ползи и употреба
Мескитовото брашно се добива от дървото мескит. То може да бъде открито в пустините на Мексико и САЩ. Нарича се още Дървото на живота. Брашното от мескит представлява прах, получен от смилането на семената и шушулките...
Фаро - кулинарна употреба и ползиФаро - кулинарна употреба и ползи
По какъвто и начин да изберете да приготвите фаро, ползите му за човешкото здраве са доказани от векове, което обяснява популярността му и днес....
Бадемово брашно – ползи и употребаБадемово брашно – ползи и употреба
Благодарение на леко сладкия си вкус и копринена текстура, бадемовото брашно се ползва за приготвяне на лакомства като кексчета, малки кокоски, любими меденки и красиви френски макарони....
Койева киселина: ползи и употребаКойева киселина: ползи и употреба
Използването на съставката в малки дози помага за това при продължителна употреба....
Фосфорни торове - ползи и употребаФосфорни торове - ползи и употреба
Фосфорът е химичен елемент, който се среща широко в дивата природа и земната кора. Атомният номер на фосфора е 15. Елементът се характеризира с повишена химическа активност и образува около 200 различни минерала. Фосфорните...
Чийзкейк с трициЧийзкейк с трици
Смелете триците на брашно и ги смесете с маслото и течната сметана. Изсипете сместа в кръгла тавичка и я разпределете по дъното и стените. Сложете я на хладно за 20 минути....
Хляб от трициХляб от трици
1
Сложете хляба от трици да се изпече в умерено загряна фурна....
Самбал - здравословни ползи и кулинарна употребаСамбал - здравословни ползи и кулинарна употреба
Основната полза от консумацията на подобен сос се състои в ползата от капсаицина, който се намира в лютите чушки....
Ползи и употреба на цейлонска канелаПолзи и употреба на цейлонска канела
Цейлонската канела е ценна подправка, която има си струва парите - неповторимият и аромат и полезни свойства при правилна дозировка носят само ползи на тялото ни....
Брашно от рожков - ползи и употребаБрашно от рожков - ползи и употреба
Особености и предимства на брашното от рожков Здравословните ползи от рожков са доказани. Включването му в дневното ви меню може да донесе само ползи за здравето ви....
Брашно от елда - ползи и употребаБрашно от елда - ползи и употреба
Елдата е богата на различни антиоксидантни растителни съединения, които са отговорни за много от нейните ползи за здравето....
Брашно от киноа – ползи и употребаБрашно от киноа – ползи и употреба
Освен това киноата може да се похвали с антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които могат да са от полза за здравето на храносмилателния тракт....
Здравословни ползи и употреба на рожковЗдравословни ползи и употреба на рожков
Всички видове брашно от рожков са подходящи за употреба в напитки и здравословни десерти, а изборът зависи от индивидуалните ви предпочитания. Опитайте всеки един, за да определите кой ви харесва най-много!...
Кафява захар Мусковадо - ползи и употребаКафява захар Мусковадо - ползи и употреба
По-ценни обаче са здравословните ползи от захар Мусковадо. Какви са те?...
Ползи и употреба на Шилажит (Мумийо)Ползи и употреба на Шилажит (Мумийо)
Лечебни свойства и употреба на мумийо Мумийо отдавна се използва в азиатската и руската традиционна медицина....
Трънки - всички ползи, свойства и употребаТрънки - всички ползи, свойства и употреба
Нека разгледаме по-отблизо това трънките - техните свойства, ползи и вреди. Трънката е растение, което може да донесе много ползи за здравето, ако се използва правилно....
Черно рициново масло - ползи и употребаЧерно рициново масло - ползи и употреба
Употребата на черното рициново масло не изсушава прекомерно кожата и по естествен път намалява себума от жлезите. Използването му за отделни зони е лесно....
Корен от репей – ползи и употребаКорен от репей – ползи и употреба
Репей е изключително разпространено по нашите земи и в цяла Европа двугодишно или многогодишно растение. Той има лилави цветове и сърцевидни, плътни листа, а на височина понякога достига впечатляващия ръст от над метър....