Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Снежен човек от яйца
С помощта на назъбеното ножче отрежете едно кръгче от моркова и го забучете най-отгоре като шапка на снежния човек, а за завършек поставете шапка от полови маслина.
Така направете още 2 снежни човека....
Снежен човек от сирене
Оставяме всичко на хладко за половин час и използваме сместа за оформяне на различни по размер топчета.
С помощта на клечки за зъби се правят снежни човечета, които се украсяват с останалите продукти....
Млечна салата със снежен човек и елхичка
Приготвяме салатата , като посоляваме на вкус и разбиваме със зехтин, да се получи пухкава, гладка смес с блясък. Прибавяме към млякото нарязани на много ситно кисели краставички (3-4 бр.)....
Пита Сладък пътПокриваме с кърпа и оставяме да втаса. Поръсваме със шамфъстък и печем сладката питка на 170 градуса за 30-35 минути.
Пита Сладък път сервираме с течен шоколад.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа...
1
Сандвичи за из път
Оставете маслото да се отпусне и намажете с него всяка от филиите. Нарежете краставицата и колбаса на кръгчета. Нарежете кашкавала на филийки....
Джино направи невъзможното: Победи за втори път
Това учуди мнозина, както и всички бивши съквартиранти, които с две ръце гласуваха именно той да победи в предаването....
Капама като за първи път
На дъното на глинен гювеч се нарежда тънък пласт от кълцаното зеле, което се поръсва с олио, червен и черен пипер и върху него се нареждат на пластове последователно овкусеното свинското месо, нарязано кисело зеле с малко...
Как да разделим косата си на път?
След смелите експерименти с дамските, че и мъжките прически, днес на мода е все по-естественото излъчване. Един от най-лесните начини да постигнете натурално излъчване и непринуденост е да заложите на коса, разделена на...
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукЛука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеПечем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
1
Как да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата.
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка.
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Пица Снежен човек
Разточете ги на два кръга и ги преместете в тава застлана с хартия за печене.
Намажете отгоре с доматеното пюре и наредете парчетата от плънката, така че да изглеждат като копчета на снежен човек....
Зеленият човек или истинската история на човека без лице
Историята за Зеления човек, познат още като Човека без лице, е зловеща градска легенда от американския Среден запад. Тя била изключително популярна в средата на 50-те до края на 60-те години на ХХ век....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашна юфка
Прегънете тестото, поръсете отново с брашно и сложете пак в машинката на по-бърза степен - повторете това няколко пъти, като преди последния път не прегъвайте....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
1
Как да си направим домашно сирене
Сложете тенджерата с млякото на огъня и включете да загрява на 37-38 градуса....
Как да изсушим домати във фурната
Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки.
Прехвърлете сушените домати в буркани.
Сложете във всеки един босилек, мащерка и нарязан чесън....