Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хининово дървоХининово дърво
Изсушената кора трябва да има стипчив и силно горчив вкус. Опакова се в торби и се съхранява на проветриво и сухо място....
Коктейл Това ли е всичко?Коктейл Това ли е всичко?
И ако това е всичко, трябва да е достатъчно за всеки ценител на коктейлите. Разбъркваме в шейкър водката, ликьора, лимоновия сок, яйчния белтък и леда, докато се охлади добре....
Хитринки за пухкави козунаци, които трябва да научитеХитринки за пухкави козунаци, които трябва да научите
Всички продукти за козунака трябва да са топли, стаята също. Това е от голямо значение. Трябва да ползва отлежало брашно. Пресява се поне два пъти със сол, за да се напълни с кислород, и след това се оставя на топло....
Отглеждане на маслиново дърво – какво трябва да знаемОтглеждане на маслиново дърво – какво трябва да знаем
С напредване на времето това подхранване трябва да се извършва по-често; - За да стимулирате растежа на маслиновото дърво, то трябва да го подрязвате....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Уроците, които необвързаните трябва да научатУроците, които необвързаните трябва да научат
Започнете да се радвате на собствената си компания - необвързаните трябва да се научат да се радват и единствено на собствената си компания, въпреки че един момент е по-хубав, когато е споделен....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Пукнат зъб – това, което трябва да знаетеПукнат зъб – това, което трябва да знаете
Пукнатият зъб може да бъде резултат от дъвченето на твърди храни, несъзнателното скърцане със зъбите през нощта или отслабването им с напредването на възрастта. Това е често срещано състояние и е водеща причина за загуба...
Алергия към риба - това трябва да знаетеАлергия към риба - това трябва да знаете
Ако имате алергия към рибата и рибните продукти, за да не получавате алергична реакция, ще трябва да избягвате консумацията ѝ....
Летните кожни болести – това трябва да знаетеЛетните кожни болести – това трябва да знаете
Малко са нещата, които са по-дразнещи от кожните обриви и сърбежа. Лятото е най-доброто време за всякакви подобни усещания, често придружени от мистериозни бучки, подутини, обриви, петна и зачервяване. Причина за кожните...
Как да гравираме дървоКак да гравираме дърво
Преди да започнете гравирането на дърво, първото, което трябва да направите, е да намерите, а след това подготвите определен вид дърво, което да гравирате. Има различни видове дърво....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Прегънете тестото, поръсете отново с брашно и сложете пак в машинката на по-бърза степен - повторете това няколко пъти, като преди последния път не прегъвайте....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Запушване на артериите - това, което трябва да знаетеЗапушване на артериите - това, което трябва да знаете
Артериите са кръвоносни съдове, които носят кръв, богата на кислород в тялото ви. Те отиват до мозъка ви, както и до върховете на пръстите ви. Здравите артерии имат гладки вътрешни стени и кръвта тече през тях лесно....
При киселини и рефлукс трябва да знаеш това!При киселини и рефлукс трябва да знаеш това!
Ето какво трябва да знаем и да правим при проблеми с киселините: 1....
Трябва да знаете това за дефицита на МанганТрябва да знаете това за дефицита на Манган
Макар и изключително важен за нашето здраве и благосъстояние на организма, манганът е един от най-пренебрегваните минерали. Всеки е запознат от какво значение за нас са вещества като магнезий, калций, калий и натрий, но...