Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Отвара за изгаряне на мазнините
За да приготвите тази отвара, трябва да смесите равни части от здравеца, маточината и горчивкатата. Сле
д това ги залейте с чаша гореща вода и покрийте съда.
След 15 минути прецедете отварата и пожелание капнете 2-...
Бухтички със сирене от детството ни
Пресятото брашно се смесва на сухо със солта, захарта , сиренето и содата.
Сипва се по малко хладка вода и се бърка до оформяне на тесто за точене.
Точи се на масата и се реже на ромбоиди.
Пържат се в сгорещено...
Вирусите ни правят по-умни
Оказва се, че смятаните до момента за безполезни ретровируси са от решаваща роля за изграждането на човешкия мозък. Вродените вируси не само не са опасни – те играят решаваща роля за интелектуалното ни развитие.
Изследване...
Фурмите ни правят по-умниФурмите, според древно арабско поверие, имат толкова мощен заряд, че шест от тези вкусни сладки плодове са достатъчни, за да се пресече цялата пустиня, да победиш враговете си и да прекараш вълнуващи мигове с любимата...
1
Бански старецМесото се нарязва на тънки филийки и към него се прибавят тънко нарязаната сланина, солта и едро смлените черен пипер и кимион. Сместа се разбърква добре, след което с нея се напълва плътно, почистеното шкембе.
Напълненото...
6
Бански чомлекНарежете телешкия джолан на едри парчета и го накиснете за 1 час във вода с малко оцет.
В гърне започнете да редите нарязаните на едри парчета или кръгчета картофи, телешките късове, едро нарязания лук, обелените скилидки...
4
Бански суджукСвинското месо трябва да е със сланинка по него, в противен случай суджуците ще са много сухи. Ако ползвате чисто свинско месо, вземете и 1 кг сланина към него. Черният дроб е по избор, може и без него.
Месото се нарязва...
2
Бански Кукурини
Разбиваме яйцето с водата, олиото и солта.
На етапи добавяме и брашното и омесваме меко тесто, което връщаме в купата. Покриваме го с кърпа и го оставяме на страна за половин час на стайна температура. След това от него...
Бански зелник
Приготвяме нашия бански зелник с една от следните плънки за баници:
1. Разбъркваме 300 г сирене с 2 яйца.
2....
Бански суджук
Месото и карантията се нарязват и смилат. Поръсват се с подправките и се омесва кайма. Тя се разстила на тънък пласт и се оставя на хладно за 12 часа.
С полученото се пълнят здрави свински черва, които преди това са били...
Бански старецМесото се нарязва на тънки филийки и към него се прибавят тънко нарязаната сланина, солта и едро смлените черен пипер и кимион. Сместа се разбърква добре, след което с нея се напълва плътно, почистеното шкембе.
Напълненото...
6
При изгаряне - картоф с мед
При дълбоки и сериозни изгаряния не предприемайте самолечение, потърсете лекар!
Рецептата е от книгата на Л. Михайлова – „Энциклопедия народной медицины. Золотая коллекция народных рецептов”, 2009....
При изгаряне - зеле с белтък
Да се използва само при повърхностни леки изгаряния!
Рецептатат за компрес от зеле с белтък при изгаряне е от книгата на Людмила Бабенко - "Энциклопедия народной медицины", 2011...
Доматите ни пазят от тромбоза
Различни изследвания показват, че зеленчуците и плодовете, които обичаме да похапваме, са не само вкусни, но и много полезни за нашия организъм. Разбира се, това най-вече се отнася за онези плодове и зеленчуци, които...
Пробиотиците ни пазят от затлъстяване
А друго проучване от 2012 година посочва, че тези бактерии всъщност затрудняват изгарянето на мазнините и така се стига до натрупването на излишни килограми....
Ментални упражнения ни правят по-умни
Човешкият мозък е като мускул – колкото повече го тренираме, толкова повече неговите възможности се разрастват. И обратно – ако спрем да правим ментална гимнастика, той ще закърнее. За да се откъснете от рутината и...
Редовният секс ни прави по-умни
Казват, че от любовта оглупяваме, но ново италианско проучване отбелязва, че за сметка на това, от секса поумняваме - буквално. По-честите сексуални контакти засилват растежа на невроните, което от своя страна ни прави по-здрави...
Бурните танци ни правят по-умни
Неразгърнатите потенциали на мозъка са едно от предизвикателствата на хората, с които предстои упорит труд навярно още стотици години напред. Всеизвестен е фактът, че човек използва само няколко процента от мозъка си. Макар...
Капама по банскиЯстието се приготвя в голяма пръстена тенджера.
Нарежете лука на ситно и го запържете в 1 к. чашка мас. Прибавете смляното месо и също го запържете. Прибавете ориза, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте сместа и я залейте...
6
Сарми по банскиБанските сарми се поднасят в тава, като в средата се слагат кокошката и кървавицата, а наоколо сармите....
3
Кървавица по бански
Кървавиците по бански се поднасят варени, пържени или сурови, след като са добре изсъхнали....
Сирене по бански
Поставете сиренето цяло (може и натрошено) и наситнените люти чушки в глинен съд. Покрийте го с нарязаните на тънки филии домати и маслото. Задушете продуктите под похлупак на умерен огън за около 10-15 минути.
Отстранете...
Старец по бански
Щом настъпи май месец, преместете стареца по бански в сандъче и го зарийте с дървена пепел....