Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво е кинако и как да го използвате?Какво е кинако и как да го използвате?
В печива Кинако може да се използва във всякакви тестени продукти като всяко друго брашно....
Аквафаба - какво е това и как да го използваме?Аквафаба - какво е това и как да го използваме?
Възможностите, които предоставя аквафаба, са наистина неограничени - може да се използва като заместител на сирене, масло, сметана, за приготвяне на майонеза и какво ли още не....
Олио от гроздови семки - за какво да го използвамеОлио от гроздови семки - за какво да го използваме
Вижте също: - Полезни свойства на гроздето; - За какво се ползва брашното от гроздови семки....
Какво всъщност е Пеперони и как да го използвамеКакво всъщност е Пеперони и как да го използваме
Нека изясним какво е Пеперони, а след това ви дадем идеи как да използвате Пеперони за парти предястия. Какво е Пеперони Пеперони има италиански произход и е дума за люти чушки в множествено число....
Как да нанасяме хайлайтър?Как да нанасяме хайлайтър?
Използва се за прикриване на тъмните кръгове под очите, за изравняване на тена и за по-сияйна кожа. Ето някои прости правила как да нанасяме хайлатър?...
Каква захар да използваме?Каква захар да използваме?
Каква захар да използваме? Кафявата захар е може би една от най-древните, като още в миналото са я използвали....
Бял пипер и как да го използвамеБял пипер и как да го използваме
Вижте и: - Здравословни ползи и вреди от черния пипер; - Розов пипер - какво трябва да знаем;...
Масло от рапица - кога да го използвамеМасло от рапица - кога да го използваме
То може да се използва за приготвяне на ястия и сосове, маринати, както и за овкусяване на салати. Най-добре е да го използвате сурово....
Риган - кога и защо да го използвамеРиган - кога и защо да го използваме
В медицината екстрактът от риган се използва при лечение на инфекции на репродуктивните пътища, при болезнена менструация, гъбични инфекции, стомашни разстройства и др....
За какво да използваме зеления чайЗа какво да използваме зеления чай
Зеленият чай се използва от хиляди години. Той е вкусен, а и е доказано, че има редица ползи за здравето от употребата му....
За какво да използваме банановите кори?За какво да използваме банановите кори?
Те не знаят каква грешка е това, но сега ще ги светнем по въпроса! Ето няколко причини, заради които да не изхвърляте банановите кори на боклука! 1....
За какво да използваме кокосовото масло?За какво да използваме кокосовото масло?
А всъщност може спокойно да се използва за готвене. В тропическите райони то е широко разпостранена мазнина в кулинарията. Създава проблеми само при алергични към него хора....
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
Слагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана. В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
Какво е хайлайтър за лице?Какво е хайлайтър за лице?
Едно от най-креативните предложения в областта на гримирането е хайлайтърът. Какво е хайлайтър?...
Какво да използвам за мазна кожа?Какво да използвам за мазна кожа?
Какво можете да използвате при мазна кожа? Почистване на кожата със специални продукти Почистването на кожата е стъпка, която мнозина подценяват и прескачат....
За какво да използваме листата от цвекло?За какво да използваме листата от цвекло?
За какво да се използват листата от цвеклото? Зелените листа от цвекло може да се използват в кулинарията обработени или пресни на салата. Друг начин за извличане на хранителни вещества от тях е като се изцеди сок....
Какво да използваме за растеж на косата?Какво да използваме за растеж на косата?
Дългата, здрава и блестяща коса е символ на красота за жената през всички времена. Растежът на косата де определя от много фактори, като се започне от гените възрастта, хормоналния баланс и се стигне до начина на хранене...
Как да поставите хайлайтър на сърцевидно лицеКак да поставите хайлайтър на сърцевидно лице
Правилното използване на този продукт може да скрие торбичките и тъмните кръгове под очите, да изравни тена на лицето, да скрие пигментните петна, а лицето ви да изглежда по-здраво и свежо....
Ароматно билково масло: Как да го приготвим и за какво се използваАроматно билково масло: Как да го приготвим и за какво се използва
Това е рецепта, която можете да направите по всяко време - когато билките в градината ви са готови или сте купили прекалено много и не знаете какво да ги правите....
В лошо настроение сте? Ето как да го използватеВ лошо настроение сте? Ето как да го използвате
Когато изпитате нещо негативно, ясно може да разберете какво наистина искате от живота и може да използвате енергията си за работа. Естествено, всичко зависи от личния ни темперамент....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Разпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника. Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
В какви ястията да използваме Гарам масала?В какви ястията да използваме Гарам масала?
В какви ястията да използваме Гарам Масала?...