Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Нар
Дамите, които обичат вкуса на нара и го хапват редовно, имат доста по-безболезнен период на менопауза. За лечебни цели се използват дори и кори от дървото, цветове и плодове, които узряват през есента....
Хапвайте зеле! Ето защо е полезно
А не трябва, тъй като е богато на витамини и минерали, и е изключително полезно за здравето....
При атония на матката след раждане – овчарска торбичка
Рецептата при атония на матката след раждане е от книгата на Л. Михайлова – „Энциклопедия народной медицины. Золотая коллекция народных рецептов”, 2009...
Фреш с нарЗа ябълките, какво да кажа - с две думи - полезни са за всичко.
Обелете внимателно нара, за да не изпаднат зрънцата. Аз го беля над чиния, каквото изпада отива в сокоизстисквачката. Обелваме лимоните....
2
Сладкиш с нар
В подходящ съд нареждате гофретите и сиропирате със сока от нар.
Отгоре мажете със сместа от млякото и зрънцата нар. И заливате с течния мед....
Сок от нар
Измиваме и нарязваме 1 нар на две половини.
Слагаме го в съд, пълен с вода. Опитваме да премахнем семената на плода, докато го държим под водата.
Премахваме кората и остатъците от мембраната....
Кекс с нар
Яйцата, олиото и 1 ч.ч. от захарта се разбиват с миксер. Добавят се ванилията, брашното и бакпулверът и отново се разбърква добре.
Накрая се прибавя и прясното мляко и се бърка до получаване на гладка, средно гъста смес...
Сос от нар
Разбъркайте всички съставки заедно в купата, поставете ги в бурканчета и ги подправете добре.
Използвайте го за дресинг на кускус, ориз или зелена салата.
Да се съхранява в хладилника до 5 дни....
Сладко от нарЗа да проверите дали е готово сладкото от нар, капнете капка върху порцеланова чиния - ако не се разтича, значи е готово. Разсипете сладкото в затоплени бурканчета и ги затворете плътно....
1
Лимонада с нар
Сипете лимоновата смес към сока от нар, разбъркайте и добавете водата и леда.
Сипете в чаши и сервирайте веднага....
Смокини с нар
В купа слагаме парчетата от смокини, прибавяме половината зърна от нар, заливаме ги със сока им и ги оставяме да престоят 3-4 часа. От време на време ги разбъркваме....
Ориз с нар
Накиснете стафидите в шерито за около 20 минути. Изчистете лука и чесъна, разрежете ги на дребно и ги сложете във врящо олио.
Добавете ориза и подправките и ги задушете за 1-2 минути. След това залейте с вода, добавете...
Салата с нар
Поръсват се с нарязан на тънки филийки лук, зърната от нар.
От другите продукти се приготвя сос - всички съставки се разбъркват до еднородно състояние.
Салатата се полива с приготвения сос....
Супа с нар
Намалете температурата и прибавете сока от нар, заедно с лимонов сок, ако използвате сладък нар. След това отново сложете бульонът да се вари.
Намалете температурата отново и прибавете семето от нар....
Как да обелим нар
Нарът е сред най-ценените плодове, най-вече заради своите здравословни и вкусови качества. Когато решим да похапнем от вкусния плод обаче, със сигурност всеки от нас се е сблъсквал с трудната задача да извади плода от кората...
Нар - бомбата от антиоксиданти!
Въпреки това повечето български домакинства не отдават необходимото внимание на нара и на неговите полезни свойства;
- Погледнато в исторически план, нарът е едно от най-старите дървета, които са култивирани....
Шоколадови бонбони с нар
Насладете се на тези уникални шоколадови бонбони с нар, които половинката ви ще привърши за минути!...
Домашен сироп от нар
Изсипете семената от нар в голяма тенджера и добавете захарта с водата. Ако искате вашият сироп да е малко по-силен като вкус, можете да добавите и сока от един лимон на този етап....
Бишкотен сладкиш с нар
Завиваме бишкотения сладкиш с нар със стреч фолио и прибираме в хладилника за няколко часа да стегне.
Източник: Цветомира Пенкова - Кулинарна Мрежа...