Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Риба по италиански в микровълнова
Рибното филе се измива, подсушава се, нарязва се на парчета, поръсва се с лимонов сок, оцет, сол и черен пипер.
Зеленчуците се измиват и се нарязват на кубчета.
Нарязаният патладжан се посолява и се оставя да престои...
Ориз по италиански на фурна
Целината, морковите и лукът се нарязват на ситно и за пържат в сгорещена мазнина до омекване.
Добавете ориза и пържете, докато той стане прозрачен.
Последователно прибавете нарязаните домати, предварително задушените...
Пиле по италиански с доматен сос
Разтопете маслото със зехтина в тенджера, добавете нарязаното и обезкостено пиле и задушете за 5-10 минути.
Прехвърлете пилешкото в чиния. Добавете лука и чесъна в тенджерата и задушете на бавен огън.
Прибавете доматите...
Печени картофи по италиански на фурнаТези печени картофи по италиански на фурна може да поднесете като предястие или гарнитура....
1
Пълнено пиле по италиански с картофи и шунка
Нарязваме на ситно шунката и дробчета и към тях прибавяме счуканата скилидка чесън, розмарин, черен пипер и сол.
С тази смес напълваме измитото отвътре и отвън пиле и го зашиваме.
Посоляваме го и поръсваме с лимоновия...
Печено пиле по италиански с розмарин, вино и морска сол
Печено пиле по италиански може да се поднесе с печени картофи със зехтин и чесън или задушени зеленчуци с масло и чесън....
Харизанова подлуди египтянкиМанекенката Венета Харизанова, която неясно защо често е сравнявана с италианския секс символ - актрисата Моника Белучи, отнесла хули и яйца от разярени египтянки....
1
Харизанова имала паранормални способности
Най-впечатлена по онова време била бабата на Харизанова, която смятала внучка си за наследница на именита руска лечителка на име Джуна....
Диетата на Венета ХаризановаВенета Харизанова – една от топманекенките в България, винаги е в уникална форма. Това, признава самата тя, не идва от само себе си. Топформата и е резултат от строга индивидуална диета и редовен фитнес....
1
Как отслабва Венета Харизанова
Венета Харизанова е сред най-слабичките родни модели. Миската е толкова крехка, че ребрата ѝ се четат....
Венета Харизанова се вкамени
В комбинация с ярко сините лещи, които Харизанова носи в последно време, резултатът е коренна промяна, пише КлюкиБг.
Според запознати интервенциите са стрували на Харизанова 4 600 евро....
Ледени италиански десерти
Един от най-вкусните ледени италиански десерти е сицилианска касата – това е замразена торта с извара....
Вкусни италиански сладкишиЕдин от най-известните и лесни за приготвяне италиански сладкиши е кремът панакота....
1
Традиционни италиански хлябовеКласическият италиански хляб се нарича Чабата. Той има характерна структура - вътрешността му е пълна с големи кухини, образували се от многократното встасване на тестото....
1
Любимите италиански десерти
празнична торта)
- Песке рипиене (пълнени праскови)
- Будино ди рикота (пудинг от рикота)
- Векиареле (пържени меденки)
Независимо към кои десерти сте се насочили, не пропускайте към тях да пробвате и знаменитото италианско...
Непознатите италиански сирена
Друго известно италианско сирене е Монтазио. То не се различава много от другите твърди сирена.
Монтазио е с дупки и златисто кафява коричка....
Италиански кюфтенцаСмесете каймата с настъргания лук, чесъна, галетата, маслините и ригана, магданоза.
Подправете на вкус със сол и черен пипер. Оформете малки кюфтенца, които се изпържват горещото олио....
4
Италиански БрускетиВърху всяка филийка сложете от доматената смес и поднесете италианските брускети....
2
Италиански питкиМаята се размива заедно със захарта в топлата вода. Покрива се и се изчаква около 5 - 10 минути до образуването на мехурчета.
Пресятото брашно се прибавя на етапи. Омесва се еластично тесто, като накрая се добавя олиото...
1
Италиански кроасани
Италианските кроасани се пекат на 160 градуса за около 10-15 мин. Готовите кроасани се изваждат от фурната и се намазват със сладко от кайсии или течен мед....
Италиански гевречета
Италианските гевречета се казват още тарали. Макар да се правят из цяла Южна Италия, са признати за специалитет на област Пулия!...
Италиански щрудел
Сложете италианския коледен щрудел да се пече в загряна фурна за около 20 минути.
Консумирайте щрудела топъл или студен, поръсен с пудра захар или гарниран със сладолед...