Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Черната сол съхранява младосттаЧерната сол е подходяща за различни ястия, но и за външно приложение.
Нейните ползи са многобройни. Индийската черна сол се използва за лечение на артритни заболявания, парализа и частични парези....
4
Черната Вдовица
Съставките се смесват. Сокът от лимона се изстисква и се прибавя, а леда се натрошава на скреж и се добавя. Украсява се по желание....
Същност и предимства на черната сол
Смята се, че черната сол помага за намаляване на киселините в стомаха.
Когато бъде добавена към дадено ястие, черната сол дава усещане за присъствие на ядки....
Ползи за здравето от черната сол
Черната сол или популярно известна като хималайска черна сол е розово-сивкава вулканична каменна сол, която е лесно достъпна в Индийския субконтинент....
Черната сол - най-ценната от всички видове
Най-новата е черната сол.
Черната сол или кала намак идва от Индия. Тя е специална минерална сол със специфичен вкус, широко популярна в аюрведа.
Реално черната сол няма черен цвят....
Черна сол при артрит
Разновидност на традиционната сол е черната. Тя е популярна подправка с развитите страни, където бялата сол е заместена изцяло от черната....
Черна сол при диабет
Черната сол се смята за здравословната алтернатива на класическата сол, която познаваме....
Черна индийска сол - яйцата на веганите
Черната сол е всъщност розово-сива поради наличието на желязо и други минерали в нея. Нейните здравословни качества са многобройни според аюрведа медицината....
Шарена сол
Всички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка.
Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
Шарена сол
Всички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка.
Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
Лечение чрез аюрведа
В аюрведа се използват всички познати билки, дори тези, които съдържат вредни вещества....
Червена леща в Аюрведа
И от 5000 години Аюрведа практикува вегетарианска диета.
Червената леща се счита за една от най-полезните земеделски култури....
Сол
Солта е не само подправка, но и една от жизненоважните съставки за всички живи организми. Солта е източник на положително заредени натриеви и отрицателно заредени хлоридни йони. Именно затова тя е най-важният минерал в хранителните...
Черната магияЗатова магията на „черната държава” се превърнала в „черна магия”.
Въпросът е в намеренията на магъосника, които определят целите, а не в цвета на магиите....
33
Домашна шарена сол
Резултатът е много по-ароматна и богата на вкус домашна шарен сол в сравнение с пакетчето от магазина....
Пиле на сол
Пилето се разполовява, посолява се от всички страни и се слага с разреза надолу върху килограм сол, поставена на дъното на тава за печене с подходящ размер.
Печете крехкото пиле се на 180 °C до желан загар....
Панагюрска шарена солКазваше, че това придава плътност и аромат на шарената сол. Ако искате шарената сол да е пикантна, добавете и смлени изсушени люти чушлета....
3
Риба върху сол
Изчистваме рибата. В тава изсипваме солта и слагаме рибата без да овкусяваме. Пече се на 200 градуса до готовност.
През това време скълцваме чесъна в паничка, добавяме 1/2 лимонов сок, копър и това е сосът за рибата....
Ароматна сол самардала
Смлените листа самардала смесваме със ситна трапезна сол и разбъркваме (на 2 компотени буркана смлени листа самардала слагаме 1 кг сол, харесваме по- солено, но може и по-малко, да се намали количеството сол)....
Домашна самардалена сол
След изсушаване на самардалата се смилат на фина сол и се съхраняват в затворени съдове....
Пиле на солВ немного голяма тавичка поставете едра сол да покрие дъното. Отгоре поставете пилето. Изпечете го във фурната отначало на 250°С, след това намалете до 150°С....
2
Скумрия в сол
Разбийте белтъците и добавете половината сол. Разстелете я на дъното на тава и отгоре поставете двете риби....
Скумрия върху сол
Поставят се в тава, застлана с алуминиево фолио, върху която сте подредили 1-2 см морска сол.
Полива се с лимонов сок и отгоре се поръсва с тънък пласт сол, леко навлажнен и се завива внимателно с фолио....