Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Черната сол съхранява младосттаЧерната сол съхранява младостта
4
Черната сол е подходяща за различни ястия, но и за външно приложение. Нейните ползи са многобройни. Индийската черна сол се използва за лечение на артритни заболявания, парализа и частични парези....
Черната ВдовицаЧерната Вдовица
Съставките се смесват. Сокът от лимона се изстисква и се прибавя, а леда се натрошава на скреж и се добавя. Украсява се по желание....
Аюрведа ориз басматиАюрведа ориз басмати
Преди поднасяне добавяме пържените чушки и разбъркваме Аюрведа ориз басмати....
Същност и предимства на черната солСъщност и предимства на черната сол
Смята се, че черната сол помага за намаляване на киселините в стомаха. Когато бъде добавена към дадено ястие, черната сол дава усещане за присъствие на ядки....
Ползи за здравето от черната солПолзи за здравето от черната сол
Черната сол или популярно известна като хималайска черна сол е розово-сивкава вулканична каменна сол, която е лесно достъпна в Индийския субконтинент....
Черната торта на бабаЧерната торта на баба
3
Черната торта на баба е готова....
Черната сол - най-ценната от всички видовеЧерната сол - най-ценната от всички видове
Най-новата е черната сол. Черната сол или кала намак идва от Индия. Тя е специална минерална сол със специфичен вкус, широко популярна в аюрведа. Реално черната сол няма черен цвят....
Черна сол при артритЧерна сол при артрит
Разновидност на традиционната сол е черната. Тя е популярна подправка с развитите страни, където бялата сол е заместена изцяло от черната....
Черна сол при диабетЧерна сол при диабет
Черната сол се смята за здравословната алтернатива на класическата сол, която познаваме....
Черна индийска сол - яйцата на веганитеЧерна индийска сол - яйцата на веганите
Черната сол е всъщност розово-сива поради наличието на желязо и други минерали в нея. Нейните здравословни качества са многобройни според аюрведа медицината....
Шарена солШарена сол
Всички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка. Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
Шарена солШарена сол
Всички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка. Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
Лечение чрез аюрведаЛечение чрез аюрведа
В аюрведа се използват всички познати билки, дори тези, които съдържат вредни вещества....
Червена леща в АюрведаЧервена леща в Аюрведа
И от 5000 години Аюрведа практикува вегетарианска диета. Червената леща се счита за една от най-полезните земеделски култури....
СолСол
Солта е не само подправка, но и една от жизненоважните съставки за всички живи организми. Солта е източник на положително заредени натриеви и отрицателно заредени хлоридни йони. Именно затова тя е най-важният минерал в хранителните...
Черната магияЧерната магия
33
Затова магията на „черната държава” се превърнала в „черна магия”. Въпросът е в намеренията на магъосника, които определят целите, а не в цвета на магиите....
Домашна шарена солДомашна шарена сол
Резултатът е много по-ароматна и богата на вкус домашна шарен сол в сравнение с пакетчето от магазина....
Пиле на солПиле на сол
Пилето се разполовява, посолява се от всички страни и се слага с разреза надолу върху килограм сол, поставена на дъното на тава за печене с подходящ размер. Печете крехкото пиле се на 180 °C до желан загар....
Панагюрска шарена солПанагюрска шарена сол
3
Казваше, че това придава плътност и аромат на шарената сол. Ако искате шарената сол да е пикантна, добавете и смлени изсушени люти чушлета....
Риба върху солРиба върху сол
Изчистваме рибата. В тава изсипваме солта и слагаме рибата без да овкусяваме. Пече се на 200 градуса до готовност. През това време скълцваме чесъна в паничка, добавяме 1/2 лимонов сок, копър и това е сосът за рибата....
Ароматна сол самардалаАроматна сол самардала
Смлените листа самардала смесваме със ситна трапезна сол и разбъркваме (на 2 компотени буркана смлени листа самардала слагаме 1 кг сол, харесваме по- солено, но може и по-малко, да се намали количеството сол)....
Домашна самардалена солДомашна самардалена сол
След изсушаване на самардалата се смилат на фина сол и се съхраняват в затворени съдове....
Пиле на солПиле на сол
2
В немного голяма тавичка поставете едра сол да пок­рие дъното. Отгоре поставете пилето. Изпечете го във фурната отначало на 250°С, след това намалете до 150°С....
Скумрия в солСкумрия в сол
Разбийте белтъците и добавете половината сол. Разстелете я на дъното на тава и отгоре поставете двете риби....
Скумрия върху солСкумрия върху сол
Поставят се в тава, застлана с алуминиево фолио, върху която сте подредили 1-2 см морска сол. Полива се с лимонов сок и отгоре се поръсва с тънък пласт сол, леко навлажнен и се завива внимателно с фолио....