Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Честваме Европейския ден на шоколада
На 7-ми юли освен Деня на макароните празнуваме Европейския ден на шоколада. На тази дата през далечната 1550 година в Испания е доставена от Америка първата партида шоколад....
Овчи езици по френски
В загрятото масло, запържете нарязаната на парченца пушена сланина и когато порозовее, прибавете отцедените и обелени езици и леко ги задушете....
Свински езици с праз
Сварете предварително свинските езици. Най-добре в херметическа тенджера.
Нарежете на колелца. Запържете леко в олиото. Добавете и нарязания праз. Поръсете с червен, черен пипер и сол.
Долейте с чаша от бульона....
Патешки езици с джинджифил
Ястието се оставя да къкри 2 минути на огъня и се добавя настърганият джинджифил. Разбърква се и се оттегля от котлона....
Свински езици с винен сос
Пускаме няколко скилидки чесън и оставяме соса да се вари на тих огън около 20 минути.
Добавяме нарязаните на филийки езици, варим още 10 минути....
Питка за имен ден на Христо
Питката за имен ден на Христо става пухкава и мека, вкусна и привлекателна! Да ви е сладко!...
Честваме международния ден на кафето
На 1 октомври цял свят отбелязва Международния ден на една от най-любимите напитки - кафето. Проучване, проведено във Великобритания по случай днешния ден, е установило, че любителите на кафето са по-богати и по-щастливи...
Предястие от свински езици и зеленчуци
Измиваме езиците и сваряваме. Отделно сваряваме и почистените и белени зеленчуци , за да не се оцветяват по време на варене.
В купа смесваме сварените, обелени от ципата езици, картофите и сварените яйца....
Свински езици в сос с хвойна
Докато са топли, сварените езици се обелват и се нарязват на филийки. Поставят се в тавичка. Езиците се заливат с готовия сос.
Ястието се пече около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна....
Свински езици в сос с хвойна
Докато са топли, сварените езици се обелват и се нарязват на филийки. Поставят се в тавичка. Езиците се заливат с готовия сос.
Ястието се пече около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна....
Честваме Световния ден за достоен труд
На 7-ми октомври честваме Световния ден за достоен труд. Той се отбелязва от 2008 година....
Международният ден на сушито се чества днесНа 18 юни всяка година се отбелязва Международният ден на сушито и феновете на тази лека, вкусна и считана за здравословна храна имат по-специален повод да си хапнат от нея днес.
Макар че е популярна храна в България сравнително...
1
Честваме Антоновден!На 17 януари православната църква почита паметта на Преподобния Антоний Велики. У нас този празник е известен като Антоновден или още Лелинден.
На този ден повод да почерпят имат всички, които носят имената Антон, ...
1
Колко калории изгаряме на ден
Броя на калориите, изгорени за един ден, е почти един и същ всеки ден, ако спазвате режима си на хранене стриктно и правите едни и същи тренировки.
Това колко калории се изгарят на ден се изчислява спрямо няколко от...
Гофрети ден и нощ
С помощта на черпак отмервайте малко смес, която да изсипете в гофретника.
Печете докато гофретите добият златист загар.
Още топли намажете половината гофрети с бял и другата половина с кафяв шоколад....
Сладкиш Ден и Нощ
Рецептата за сладкиш Ден и Нощ зная от доста години, но скоро не бях го приготвяла.
Единственото, което промених е, че полях отгоре с черен шоколад и сметана на водна баня. Получи се вкусно....
Торта Ден и НощПо желание може да разрежете всеки блат на 2 отделни и да се получат общо 4 блата....
1
Кифлички Ден и Нощ
Готовите кифлички правим на светли и тъмни ивици чрез пръскане с вилица, с предварително отделения и разтопен на водна баня бял и тъмен шоколад....
Меденки за рожден ден
Декорират се с фондан, шоколад, шоко криспита или както на вас ви харесва.
Меденките за рожден ден са готови....
Меденки Ден и Нощ
Оставете меденките Ден и Нощ да престоят един ден и тогава ги поднесете на своите гости....
Kрем ден и нощВъв всяка сипвайте едновременно от двете страни от двата крема, така че да се оцветят на половина чашките.
Сложете млечните кремчета ден и нощ да се стегнат в хладилника за няколко часа....
4
Питка за рожден ден
Тестото разделяме на 6 топки. Четири от топките разточваме с размер на тавата и намазняваме. Подреждаме ги една върху друга без четвъртата.
Срязваме ги на 8, като започваме от центъра, но не до края....
Питка за всеки ден
От тестото се отделя малко топче за средата на питката. Останалото се разделя на 2 части. Първата се разточва на правоъгълник и намазваме с масло, навива се на руло....