Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо изпадаме в паникаЗащо изпадаме в паника
Понякога дори и човек с железни нерви може да изпадне в паника. Това може да се случи поради различни причини....
Шок! Росица Кирилова изпадна в паникаШок! Росица Кирилова изпадна в паника
Една от най-обичаните певици от близкото минало Росица Кирилова изпадна в истински ужас. Тя е на ръба на фалита и едва свързва двата края, пише КлюкиБг....
Как да се справим с паник атака?Как да се справим с паник атака?
В днешно време поради забързания начин на живот, който водим, често се появяват на преден план паник атаките. Те се получават вследствие на много силна тревога, която често не може да бъде контролирана....
Как да се справим с паник атакитеКак да се справим с паник атаките
Понякога паническите атаки се явяват под формата на особено тежки симптоми – често получаващите ги си мислят, че са в животозастрашаваща ситуация, защото паник атаката може да имитира инфаркт....
Хиперсексуалните изпадат по-често в депресияХиперсексуалните изпадат по-често в депресия
1
Много често като причинители на хиперсексуалност се споменават алкохолът и някои видове наркотици, които водят до премахване на сексуалните и социални задръжки....
Какво е паник атака и как да се справим?Какво е паник атака и как да се справим?
Самата паник атака продължава около 10-тина минути, но понякога може дапродължи до час. Жените са по-често засегнати от състоянието, но не е изключено и мъж да стане жертва на паник атака....
Младите бащи изпадат най-често в депресияМладите бащи изпадат най-често в депресия
Следродилната депресия е сравнително често явление и както се оказва от едно ново проучване, се среща и при двата пола....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Коронавирус и психично здраве: Как да се справим с паниката?Коронавирус и психично здраве: Как да се справим с паниката?
Разпространението на коронавирус е ново и предизвикателно събитие. Някои хора могат да го смятат за по-притеснително от други. Опитайте се да запомните, че медицинските, научните и обществените здравни експерти работят...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Колко често трябва да се къпем?Колко често трябва да се къпем?
Честото къпане е модерен феномен. Натискът да се направи това е действително социален натиск, а не реална нужда....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....