Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Как се произвежда всъщност захарта?
Както всички знаете, захарта е крайният продукт, който се получава от обработката на захарното цвекло. До направата на захар обаче се минава през няколко стъпки, които ще ви разкажем сега.
Първата и най-важната стъпка...
Защо се казва Черен петък?
Терминът Черен петък го свързваме инстинктивно с познатия ни ноемврийски шопинг, когато цените на стоките са драстично намалени и имаме възможност да си закупим дългоочакваните продукти на разумни цени.
Традиционно този...
Станислава Цалова отново е бременна
Една от емблематичните синоптички на бТВ, Станислава Цалова, е бременна за втори път. Тя сама обяви новината в национален ефир....
Топящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
4
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
5
Как се прави перлена захар
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Как се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Как се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Бухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Бухти, които се обръщат сами
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Какво всъщност се крие в сиренето?Особено важно за нас българите е сиренето, защото то традиционно присъства на всяка трапеза както в сурово състояние, така и като съставка на любими специалитети. Когато избираме какви сиренa и кашкавал да купим, трябва...
1
Какво всъщност се съдържа в бозата?
Бозата е традиционна и много популярна напитка в редица балкански държави. Смята се, че е произведена за първи път още през 10 век и с годините рецептата се е разпространила и придобила различен облик в отделните държави....
Защо на Коледа се казва Коледа?
Макар да е любим и ценен празник за повечето от нас, то малцина са запознати защо Коледа наричаме всъщност Коледа....
Торта Къщички в снега се гушатТортата е много лесна, а направата на къщичките е детска игра.
Първо си пригответе ябълковото пюре. Настържете ябълките. Сложете ги в малка тенджерка, добавете 20 г краве масло и 1 чаена лъжичка канела. Захлупете тенджерката...
2
Шоколадови мъфини с топяща се сърцевина
Яйцето и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Добавя се маслото и разбъркването продължава. Към киселото мляко се добавя содата за хляб и се смесва с течните съставки....
Пилето, в което ще се влюбитеИзважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено.
Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
2