Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
Ето така се осолява сланина....
Как се произвежда всъщност захарта?Как се произвежда всъщност захарта?
Както всички знаете, захарта е крайният продукт, който се получава от обработката на захарното цвекло. До направата на захар обаче се минава през няколко стъпки, които ще ви разкажем сега. Първата и най-важната стъпка...
Защо се казва Черен петък?Защо се казва Черен петък?
Терминът Черен петък го свързваме инстинктивно с познатия ни ноемврийски шопинг, когато цените на стоките са драстично намалени и имаме възможност да си закупим дългоочакваните продукти на разумни цени. Традиционно този...
Станислава Цалова отново е бременнаСтанислава Цалова отново е бременна
Една от емблематичните синоптички на бТВ, Станислава Цалова, е бременна за втори път. Тя сама обяви новината в национален ефир....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Какво всъщност се крие в сиренето?Какво всъщност се крие в сиренето?
1
Особено важно за нас българите е сиренето, защото то традиционно присъства на всяка трапеза както в сурово състояние, така и като съставка на любими специалитети. Когато избираме какви сиренa и кашкавал да купим, трябва...
Какво всъщност се съдържа в бозата?Какво всъщност се съдържа в бозата?
Бозата е традиционна и много популярна напитка в редица балкански държави. Смята се, че е произведена за първи път още през 10 век и с годините рецептата се е разпространила и придобила различен облик в отделните държави....
Защо на Коледа се казва Коледа?Защо на Коледа се казва Коледа?
Макар да е любим и ценен празник за повечето от нас, то малцина са запознати защо Коледа наричаме всъщност Коледа....
Торта Къщички в снега се гушатТорта Къщички в снега се гушат
2
Тортата е много лесна, а направата на къщичките е детска игра. Първо си пригответе ябълковото пюре. Настържете ябълките. Сложете ги в малка тенджерка, добавете 20 г краве масло и 1 чаена лъжичка канела. Захлупете тенджерката...
Шоколадови мъфини с топяща се сърцевинаШоколадови мъфини с топяща се сърцевина
Яйцето и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Добавя се маслото и разбъркването продължава. Към киселото мляко се добавя содата за хляб и се смесва с течните съставки....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
Ето така се прави блат за торта....
Пилето, в което ще се влюбитеПилето, в което ще се влюбите
2
Изважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено. Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата. Добър апетит!...