Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Завеси за спалняЗавеси за спалня
Ако пък идеята за втори ред завеси не ви допада, спокойно можете да останете само с първия, а приглушеността да постигнете с щори. Който и вариант да изберете, завършекът идва от щипките за завеси....
Как се откачат хоризонтални щори?Как се откачат хоризонтални щори?
Когато правите ремонт на жилището си, нанасяте се в нов дом или пък искате да смените обзавеждането в старото си жилище, се сблъсквате с въпроса дали да сложите завеси на прозорците си....
Как се почистват мръсни щориКак се почистват мръсни щори
Щорите са идеални както за офиса, така и за дома. Те предоставят надеждна защита от слънчевите лъчи и красят помещението. Щорите са предпочитани и защото, за разлика от обикновените пердета, те задържат по-малко замърсявания...
Kак да почистим вертикални щориKак да почистим вертикални щори
Вижте също: - Щори или завеси да изберем; - Как се чистят мръсни щори; - Как се откачат хоризонтални щори....
Bomboloni или италиански поничкиBomboloni или италиански понички
Може да ги хапвате и така или да ги напълните с крем или мармалад по ваш избор....
Зимен или сиромашки тараторЗимен или сиромашки таратор
Зелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
Куркудена или клин чорбаКуркудена или клин чорба
3
Месото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо. След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
Сладкиш Агнеса или АгнесиСладкиш Агнеса или Агнеси
Сладкиша Агнеса или Агнеси разрежете и сервирайте....
Марудници или шупли със сиренеМарудници или шупли със сирене
Шуплите със сирене се изпичат на добре загрят намазан с масло или мас тиган или сач....
Мармалад от ябълки или крушиМармалад от ябълки или круши
Имате перфектен мармалад от ябълки или круши...
Кошнички с ананас или локумКошнички с ананас или локум
Печем на загрята фурна на 180 градуса, докато се зачервят кошничките с ананас или локум....
Френска Селска Торта или МедовикФренска Селска Торта или Медовик
Най-удобно е сглобяването на тортата в ринг или разглобяема тава. 12. Сложете първия блат в разглобяемата тава или ринг и го намажете с крема отгоре....
Сладко или мед от глухарчеСладко или мед от глухарче
Сладкото или медът от глухарче е много сполучливо....
Мезе за бира или виноМезе за бира или вино
Оставете в хладилника за няколко часа и сервирайте мезето за бира или вино след това....
Сепионет на тиган или плочаСепионет на тиган или плоча
2
Намазнете с малко зехтин повърхността на тиган или плоча, загрейте на силен огън и щом започне да пуши леко, поръсете с едрата люспеста сол (ако не разполагате с такава, може да ползвате хималайска или най-обикновена)....
Мъфини с банан или ябълкаМъфини с банан или ябълка
Предварително загряваме фурната. В дълбока купа смесваме пресятото брашно, содата, солта, канелата, индийското орехче. В друга купа счукваме яйцето, олиото, киселото мляко, ванилията и захарта. Смесваме двете съставки...
Аспержи със сирене или майонезаАспержи със сирене или майонеза
Заливат се с препържено масло и отгоре се поръсват с настъргано сирене или майонеза. Поднасят се топли. Бон Aпети!...
Кнедли с шунка или колбасКнедли с шунка или колбас
Можем да ги хапваме така или да ги поднесем като гарнитура към печено месо, птици, риба....
Свинско на тиган или сачСвинско на тиган или сач
2
Ползвам плитък тиган с голям диаметър (може да се ползва и сач). Месото се нарязва с големина по желание, но задължително на тънко. Загрява се зехтинът (олиото) и се запържва месото докато промени цвета си. Слагат...
Суфле със скариди или мидиСуфле със скариди или миди
Почистените скариди или миди смесваме с част от соса. Прибавяме част от настъргания кашкавал и разпределяме получената смес в малки гювечета. Заливаме с останалия сос, поръсваме с кашкавал....
Щирник или габровската зелена баницаЩирник или габровската зелена баница
Да поясня, че щирът расте като плевел по поляните, но е много полезен, а баницата с него става изключително вкусна. Казва се още амарант. Рецептата с щир е от моя габровски край. В случая съм я направила със спанак. Нарежете...
Саламура от риба или месоСаламура от риба или месо
Може да се приготви още и с месо (пилешко и/или заешко), което предварително се пече на скара. Използва се както месо, така и риба и става по вкусна, ако се смесят 2 вида от тях, но може и само един вид....
Гевречета със сусам или макГевречета със сусам или мак
Поръсват се със сусам или мак. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин. Гевречетата със сусам или мак са много вкусни....
Кифлички с шоколад или мармаладКифлички с шоколад или мармалад
Не се слага и кората от лимон и портокал, а пълнежът може да е от сирене и яйца или кашкавал. Кифличките с шоколад или мармалад са страхотни, опитайте ги....
Пай с лимец или ечемикПай с лимец или ечемик
Лимецът (житото или ечемикът) се вари в прясното мляко около 40 мин. Изцежда се, но се запазва млякото, където е вряло. Маслото се разбърква със сиренето, яйцата, млякото, останало от лимеца. Добавя се лимецът....