Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Завеси за спалня
Ако пък идеята за втори ред завеси не ви допада, спокойно можете да останете само с първия, а приглушеността да постигнете с щори.
Който и вариант да изберете, завършекът идва от щипките за завеси....
Как се откачат хоризонтални щори?
Когато правите ремонт на жилището си, нанасяте се в нов дом или пък искате да смените обзавеждането в старото си жилище, се сблъсквате с въпроса дали да сложите завеси на прозорците си....
Как се почистват мръсни щори
Щорите са идеални както за офиса, така и за дома. Те предоставят надеждна защита от слънчевите лъчи и красят помещението. Щорите са предпочитани и защото, за разлика от обикновените пердета, те задържат по-малко замърсявания...
Kак да почистим вертикални щори
Вижте също:
- Щори или завеси да изберем;
- Как се чистят мръсни щори;
- Как се откачат хоризонтални щори....
Bomboloni или италиански понички
Може да ги хапвате и така или да ги напълните с крем или мармалад по ваш избор....
Зимен или сиромашки таратор
Зелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
Куркудена или клин чорбаМесото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо.
След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
3
Марудници или шупли със сирене
Шуплите със сирене се изпичат на добре загрят намазан с масло или мас тиган или сач....
Кошнички с ананас или локум
Печем на загрята фурна на 180 градуса, докато се зачервят кошничките с ананас или локум....
Френска Селска Торта или Медовик
Най-удобно е сглобяването на тортата в ринг или разглобяема тава.
12. Сложете първия блат в разглобяемата тава или ринг и го намажете с крема отгоре....
Мезе за бира или вино
Оставете в хладилника за няколко часа и сервирайте мезето за бира или вино след това....
Сепионет на тиган или плочаНамазнете с малко зехтин повърхността на тиган или плоча, загрейте на силен огън и щом започне да пуши леко, поръсете с едрата люспеста сол (ако не разполагате с такава, може да ползвате хималайска или най-обикновена)....
2
Мъфини с банан или ябълка
Предварително загряваме фурната.
В дълбока купа смесваме пресятото брашно, содата, солта, канелата, индийското орехче.
В друга купа счукваме яйцето, олиото, киселото мляко, ванилията и захарта.
Смесваме двете съставки...
Аспержи със сирене или майонеза
Заливат се с препържено масло и отгоре се поръсват с настъргано сирене или майонеза.
Поднасят се топли.
Бон Aпети!...
Кнедли с шунка или колбас
Можем да ги хапваме така или да ги поднесем като гарнитура към печено месо, птици, риба....
Свинско на тиган или сачПолзвам плитък тиган с голям диаметър (може да се ползва и сач).
Месото се нарязва с големина по желание, но задължително на тънко. Загрява се зехтинът (олиото) и се запържва месото докато промени цвета си.
Слагат...
2
Суфле със скариди или миди
Почистените скариди или миди смесваме с част от соса. Прибавяме част от настъргания кашкавал и разпределяме получената смес в малки гювечета.
Заливаме с останалия сос, поръсваме с кашкавал....
Щирник или габровската зелена баница
Да поясня, че щирът расте като плевел по поляните, но е много полезен, а баницата с него става изключително вкусна. Казва се още амарант. Рецептата с щир е от моя габровски край.
В случая съм я направила със спанак. Нарежете...
Саламура от риба или месо
Може да се приготви още и с месо (пилешко и/или заешко), което предварително се пече на скара. Използва се както месо, така и риба и става по вкусна, ако се смесят 2 вида от тях, но може и само един вид....
Гевречета със сусам или мак
Поръсват се със сусам или мак.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин.
Гевречетата със сусам или мак са много вкусни....
Кифлички с шоколад или мармалад
Не се слага и кората от лимон и портокал, а пълнежът може да е от сирене и яйца или кашкавал.
Кифличките с шоколад или мармалад са страхотни, опитайте ги....
Пай с лимец или ечемик
Лимецът (житото или ечемикът) се вари в прясното мляко около 40 мин.
Изцежда се, но се запазва млякото, където е вряло. Маслото се разбърква със сиренето, яйцата, млякото, останало от лимеца. Добавя се лимецът....