Български Коледни Традиции

Открий всички 74 кулинарни идеи относно български коледни традиции в Езине.бг.
Тортия по българскиТортия по българскиКартофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите...
Традиционен Български ГювечТрадиционен Български ГювечМесото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният...
Сос Ремулад по българскиСос Ремулад по българскиРазбийте жълтъците с олиото, което в началото се добавя на капки, а след това на тънка струйка. Добавете цеденото кисело мляко, но лъжица по лъжица...
Сватбени поличби и традицииСватбени поличби и традицииБракът ще е дълготраен, ако булката допълни сватбената си премяна с три необичайни неща: старо бельо, някакъв син аксесоар и чужда, взета назаем от...
Коледни ореховкиКоледни ореховкиРазбиваме яйцата със захарта, добавяме маслото и разбъркваме, прибавяме орехите и започваме да добавяме брашно до получаването на средно меко тесто...
Коледни меденкиКоледни меденкиРазбийте меда със содата. Прибавете разбитите със захарта яйца, ванилията. Олиото се сипва на тънка струйка. Накрая се прибавя брашното. Разточете...
Коледни венчетаКоледни венчетаТака приготвените коледни венчета се връзват на елхата с пъстър конец....
Коледни трюфелиКоледни трюфелиРазтопете шоколада на водна баня. Междувременно смесете двата вида ядки с меда и какаото. Добавете към тях разтопения шоколад. Разбъркайте, защото...
Коледни усмивкиКоледни усмивкиИзпечете Коледните усмивки в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 10-15 минути или докато порозовеят....
Коледни звездиКоледни звездиЗамесете гладко тесто от маслото, захарта, 1 яйце, брашното, бакпулвера и портокаловата кора. Оставете го да почине за 1/2 час на студено. Разделете...
Коледни бисквитиКоледни бисквитиПо желание слепете със сладко една с друга някои от коледните сладки....

Рейтинг

4.1
Общо 7 гласували
5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: