Бързи мекици с мая за закуска

Бързи мекици с мая за закуска

0

мекици и оставете на топло да втаса за 30 минути. Върху обилно набрашнен плот, разточете втасалото тесто на правоъгълна кора с дебелина от 1 до 2 см...

1

Бързи Мекици

Прегледай всички 10 кулинарни идеи за бързи мекици в Езине.бг.
Мекици

Мекици

10

Замесваме меко тесто, което да не лепне на ръцете. Правим на топка, която посипваме с брашно и оставяме да втаса около 10 мин. на топло...

Триъгълни мекици

Триъгълни мекици

1

на остър нож режем тестото на триъгълници и оставяме да починат за 30 минути. В дълбок съд пържим мекиците на маслена баня от двете страни....

Бутер мекици

Бутер мекици

1

Оставете бутер тестото леко да се отпусне, разстелете го и с помощта на кръгла форма или чаша изрежете еднакви по големина мекички. Загрейте...

Турски мекици

Турски мекици

27

с бакпулвера и забъркайте меко, леко лепнещо тесто като за мекици. Оставете да втаса. Загрейте мазнина за пържене и с леко намазнени ръце оформяйте неголеми мекички, които се пържат от двете страни....

Френски мекици

Френски мекици

питките с ръце и по желание в средата направете малка дупка. Пускайте да се изпържат до приятен загар първо от едната и после от другата страна. Поднесете френските мекици топли със сладко, компот, мед или сирене....

Вкусни мекици

Вкусни мекици

мекици със сладко по избор, поръсени с пудра захар или с гарнитура по желание....

Родопски мекици

Родопски мекици

25

. От бухналото тесто отделяйте топки с големината на яйце и оформете мекици с намазнени ръце. Изпържете ги в сгорещено олио по 2-3 минути от всяка...

Пухкави мекици

Пухкави мекици

51

мекици от двете страни. Изваждайте готовите върху кухненска хартия. Поднесете със солена или сладка гарнитура....

Сладки мекици

Сладки мекици

. Замесваме средно твърдо тесто, което да не лепне по ръцете, и го оставяме да втаса за 30 минути. Разточваме тестото и го режем на фигурки. Пържим мекиците в сгорещеното олио и ги сервираме поръсени с пудра захар....

3.6
Общо 9 гласували
5 2
4 3
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка: