Бързи мекици с мая за закуска

Бързи мекици с мая за закуска

0

мекици и оставете на топло да втаса за 30 минути. Върху обилно набрашнен плот, разточете втасалото тесто на правоъгълна кора с дебелина от 1 до 2 см...

1

Бързи Мекици

Прегледай всички 10 кулинарни идеи за бързи мекици в Езине.бг.
Мекици

Мекици

10

Замесваме меко тесто, което да не лепне на ръцете. Правим на топка, която посипваме с брашно и оставяме да втаса около 10 мин. на топло...

Бутер мекици

Бутер мекици

1

Оставете бутер тестото леко да се отпусне, разстелете го и с помощта на кръгла форма или чаша изрежете еднакви по големина мекички. Загрейте...

Триъгълни мекици

Триъгълни мекици

1

на остър нож режем тестото на триъгълници и оставяме да починат за 30 минути. В дълбок съд пържим мекиците на маслена баня от двете страни....

Вкусни мекици

Вкусни мекици

мекици със сладко по избор, поръсени с пудра захар или с гарнитура по желание....

Френски мекици

Френски мекици

питките с ръце и по желание в средата направете малка дупка. Пускайте да се изпържат до приятен загар първо от едната и после от другата страна. Поднесете френските мекици топли със сладко, компот, мед или сирене....

Турски мекици

Турски мекици

28

с бакпулвера и забъркайте меко, леко лепнещо тесто като за мекици. Оставете да втаса. Загрейте мазнина за пържене и с леко намазнени ръце оформяйте неголеми мекички, които се пържат от двете страни....

Пухкави мекици

Пухкави мекици

53

мекици от двете страни. Изваждайте готовите върху кухненска хартия. Поднесете със солена или сладка гарнитура....

Сладки мекици

Сладки мекици

. Замесваме средно твърдо тесто, което да не лепне по ръцете, и го оставяме да втаса за 30 минути. Разточваме тестото и го режем на фигурки. Пържим мекиците в сгорещеното олио и ги сервираме поръсени с пудра захар....

Родопски мекици

Родопски мекици

25

. От бухналото тесто отделяйте топки с големината на яйце и оформете мекици с намазнени ръце. Изпържете ги в сгорещено олио по 2-3 минути от всяка...

3.6
Общо 9 гласували
5 2
4 3
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка: