Великденски козунакВеликденски козунак
06 Април
Дебелата Берта
Великденски козунак със сметанаВеликденски козунак със сметана
23 Април
Йозлям Кадирова
Великденски козунак с мътеницаВеликденски козунак с мътеница
25 Април
Йозлям Кадирова

Великденски Козунак

Открий всички 74 авторски предложения за великденски козунак в Езине.бг.
Великденски козунак по рецепта на Иван Звездев
Великденски козунак по рецепта на Иван Звездев
добавете необходимите продукти, които вече сте затоплили. Омесете нежно тесто за козунак и оставете да удвои обема си. С намаслени ръце...
Козунак
Козунак
10
3 фитила сплетете 1 козунак на плитка. По желание във фитилите може да сложите ядки, гъсто сладко, портокалови корички, сушени плодове и т.н...
Великденски кифлички
Великденски кифлички
Замесваме тесто, като най-напред разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме мазнината, киселото мляко с набухвателите, ванилията с брашното...
Великденски курабии
Великденски курабии
предварително загряна умерена фурна до златисто. Още горещи се подреждат в дълбок съд и се поръсват обилно с пудра захар. Поднасят се щом ...
Великденски сладки
Великденски сладки
маса. С нея се пълнят великденските курабии. Пекат се в намазнена тава до бледозлатисто оцветяване. По желание се ръсят в пудра захар....
Великденска торта
Великденска торта
Захарта се разделя на 3 част - за блатовете, сиропа и плънката. Четирите яйца и първата част от захарта се разбиват с миксер, прибавят се...
Великденска пита
Великденска пита
, а диаметъра на козуначения венец 20 см. Последното тесто се дели на три части и отново се оформя на фитили. Плетем ги като козунак и...
Великденска питка
Великденска питка
Солта, захарта и маята се разтварят в айрана. Брашното се пресява и се прави кладенче. В него се счукват яйцата и се добавя айрана. Замесва...
Парен козунак
Парен козунак
. Оставя се да втаса 2 часа и се добавят стафидите и натрошените бадеми. Тестото се разпределя във форми, намазани с мазнина, и всеки козунак...
Гръцки козунак
Гръцки козунак
Размийте маята с няколко с.л. топличка вода и щипка захар и оставете да втаса на топло. Смесете в тенджерка прясното мляко, маслото...
Селски козунак
Селски козунак
около 160 градуса. Щом стане готов селският козунак се отлепя по краищата от тавата....

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: