Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Селски Козунак
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

1

Сложете да се пече в загрята фурна на около 160 градуса. Щом стане готов селският козунак се отлепя по краищата от тавата....

Преди сплитане фитилите задължително се усукват, за да се получат конци след изпичане на козунака....

Сложете козунака в намаслена тава и го изчакайте да втаса /трябва да изпълни тавата наполовина/....

2

Слага се готовото тесто за козунак в тава, дъното на която обилно е намазано с масло и поръсено с брашно....

Млякото се загрява леко и се смесва с чаша и половина брашно. Добавя се маята и се оставя на топло, за да втаса....

Сипете малко мляко и в него раздробете маята, добавете 1 с.л. брашно и 1 с.л. захар, оставете да се активира....

Добавяме яйчената смес към тестото и разбъркваме с миксер на ниска скорост, докато се смесят добре....

Намазва се с жълтък така приготвения козунак и се пече в предварително загрята на 175 градуса фурна за около 45 минути....

Смесете рома, портокаловия сок и захарта, бъркайте, докато сместа се сгъсти и побелее и намажете изстиналия козунак....

Полейте изстиналия козунак със сока, смесен с рома.
Разбийте сметаната, жълтъците и нишестето на водна баня....
Рейтинг
3.3
Общо гласували: 8
50
44
32
22
10
Дай твоята оценка: