ТутманикТутманик
24 Февр.
Кети
Брезнишки тутманикБрезнишки тутманик
21 Май
Емилия Янкулова

Как се Прави Тутманик

Прегледай всички 25 подбрани съвети за как се прави тутманик в Езине.бг.
Селски тутманикСелски тутманикчетка намажете отгоре тутманика. Сложете да се пече в умерено загрята фурна до готовност....
Домашен тутманикДомашен тутманиквтасалия тутманик с малко олио отгоре и сложете да се изпече до готовност. Проверявайте го с клечка. Изпечения тутманик увийте в кърпа....
Ретро тутманикРетро тутманик
1
бакпулвер и сол. Разбъркайте с брашното и сипете в намазнена и набрашнена тавичка. Отгоре на тутманика по желание може да залеете с 2 разбити яйца с 200 г сирене. Приятно хапване с този ретро тутманик....
Тутманик РазкошТутманик РазкошРазбърква се маята с 4 с.л. от брашното и малко вода - да стане на каша, оставя се за около 15 мин. След това се добавя в останалото пресято...
Овчарски тутманикОвчарски тутманик
2
подходяща форма и прехвърлете тестото вътре. Разпределете го равномерно. Намажете тутманика с разбитото яйце и го сложете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна....
Тутманик с каймаТутманик с кайматесто за тутманик на две, сложете едната част в намазнена тава и отгоре разстелете плънката. Покрийте с втората част от тестото, оставете да втаса 10-15 мин. и печете тутманика в силно загрята фурна....
Бърз бъркан тутманикБърз бъркан тутманики набрашнена тава. Изпечете тутманика за 40 мин. във фурна на 200 градуса....
Пухкав тутманик на конциПухкав тутманик на концитрябва да излиза суха от тутманика. Извадете готовия тутманик и завийте с чиста кърпа за 10 минути, сервирайте го топъл за закуска....
Тутманик с кисело млякоТутманик с кисело мляко
20
Разбиват се трите яйца и към тях се прибавят млякото, в което е разтворена содата, мазнината, сиренето и брашното. Полученото средно твърдо...
Тутманик на бурмиТутманик на бурмиза печене. Намажете тутманика с жълтък и по желание поръсете със сусам. Отново оставете да втаса и изпечете за 10 минути на 200 градуса, след което намалете на 180 и изпечете тутманика на бурми до готовност....
Усукан тутманик със сиренеУсукан тутманик със сиренеЗамесвам тестото по стандартния начин. Оставям 15 минути да се отпусне. Разделям го на 4 части, всяка разточвам, намазвам с разтопено масло и...

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: