Коледна капама в гювечКоледна капама в гювеч
31 Дек.
Стоянка Русенова
Телешка капамаТелешка капама
03 Януари
Росица Стоянова
Заешка капамаЗаешка капама
05 Дек.
Стоянка Русенова

Капама Гювеч

Открий всички 74 подбрани съвети за капама гювеч в Езине.бг.
Гювеч
Гювеч
1
Посолете нарязаните на кръгчета патладжани и тиквички, и ги оставете да се отцедят. Изпържете ги съвсем леко. В същата мазнина задушете ситно...
Зеленчукова капама
Зеленчукова капама
Нарязвате лука на едро, а чушките - на ивички. Обелвате картофите и ги нарязвате на кръгчета. Слагате в тенджера лука, чушките и картофите и ги...
Коледна капама със сарми
Коледна капама със сарми
зеле, сармичките, пушените гърди, нарязани на парченца, наденицата. Най-отгоре наливаме олиото и ½ ч.ч вода. Захлупваме тенджерата и я слагаме в умерена ...
Капама с лапад
Капама с лапад
магданоз и копър така приготвената капама. Вкусна капама с лапад, която несъмнено трябва да опитате....
Най-вкусната капама
Най-вкусната капама
. Накрая завършваме, като поставяме двете листа най-отгоре. Между редовете поставяме дафинов лист. Поставяме капака на гювеча и поставяме ...
Капама за Коледа
Капама за Коледа
Овкусете с всички видове подправки и малко соев сос всички видове меса - свинското, пилешкото и колбаса. Вземете голям глинен гювеч и...
Пилешка капама от Банско
Пилешка капама от Банско
. Разрежете пилето на парчета. На дъното на глинен гювеч се поставете няколко парчета сланина. Похлупете ги с 2-3 листа зеле, за да не залепнат...
Капама по бански
Капама по бански
5
покрийте с хартия, изрязана по отвора на тенджерата. Замажете капака на тенджерата с тесто. Сложете яденето само да заври на печката, след...
Капама с овче месо
Капама с овче месо
фурна да се пече за 20 минути, колкото оризът да поеме течността. По желание поднесете капамата с овче месо с кисело мляко....
Капама от лапад с картофи
Капама от лапад с картофи
Измиваме морковите и ги режем на кръгчета. Задушаваме ги в олиото и последователно добавяме нарязания лук, доматите, нарязания лапад...
Капама със свинско и наденица
Капама със свинско и наденица
, която сме нарязали на две. Изсипваме 1 ч.ч. червено вино и затваряме капака. Поставяме в печката и печем на 180-190 градуса за около 3 часа ...

Рейтинг

3.8
Общо 9 гласували
5 2
4 5
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка: