Зеленчукова капама

Зеленчукова капама

0

Нарязвате лука на едро, а чушките - на ивички. Обелвате картофите и ги нарязвате на кръгчета. Слагате в тенджера лука, чушките и картофите и ги...

1

Капама в Гювеч

Разгледай всички 74 подбрани съвети за капама в гювеч в Езине.бг.
Телешка капама

Телешка капама

, лука, чесъна, целината, дафиновия лист и магданоза. Сложете капак и задушавайте ястието на бавен огън около 2 часа....

Гювеч

Гювеч

1

Посолете нарязаните на кръгчета патладжани и тиквички, и ги оставете да се отцедят. Изпържете ги съвсем леко. В същата мазнина задушете ситно...

Капама за Коледа

Капама за Коледа

4

Овкусете с всички видове подправки и малко соев сос всички видове меса - свинското, пилешкото и колбаса. Вземете голям глинен гювеч и...

Пилешка капама от Банско

Пилешка капама от Банско

1

. Разрежете пилето на парчета. На дъното на глинен гювеч се поставете няколко парчета сланина. Похлупете ги с 2-3 листа зеле, за да не залепнат...

Капама с овче месо

Капама с овче месо

фурна да се пече за 20 минути, колкото оризът да поеме течността. По желание поднесете капамата с овче месо с кисело мляко....

Капама с лапад

Капама с лапад

Добре почистете лапада, отрежете дръжките му и измийте листата. В плитък съд подредете един ред цели листа. Ако листата са твърде едри, може да...

Капама по бански

Капама по бански

5

покрийте с хартия, изрязана по отвора на тенджерата. Замажете капака на тенджерата с тесто. Сложете яденето само да заври на печката, след...

Капама от лапад с картофи

Капама от лапад с картофи

Измиваме морковите и ги режем на кръгчета. Задушаваме ги в олиото и последователно добавяме нарязания лук, доматите, нарязания лапад...

Овчарски гювеч

Овчарски гювеч

. Направете сос от запържено в масло брашно, разредено с млякото яйцата. Разбъркайте готовия сос и залейте в сместа в тавата. Сложете гювеча по овчарски за се изпечете в силно загряна фурна....

Ароматен гювеч

Ароматен гювеч

червения пипер и доливаме 1ч. ч. топла вода. Разбъркваме. Покриваме гювеча с обелените и нарязани на филийки домати , поръсваме с магданоз и оставяме да къкри на тих огън или да се пече в умерена фурна....

Селски гювеч

Селски гювеч

добавете чушките, нарязани на едро. Прибавя се брашното и подправките и накрая доматите. Всичко се слага в гювеча и се налива малко вода. Когато стане готово се натрошава сирене. Да ви е сладко....

3.7
Общо 9 гласували
5 2
4 4
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка: