Заешка капамаЗаешка капама
05 Дек.
Стоянка Русенова
Телешка капамаТелешка капама
03 Януари
Росица Стоянова
Зеленчукова капамаЗеленчукова капама
19 Януари
Teodora Cekova

Капама в Гювеч

Разгледай всички 74 подбрани съвети за капама в гювеч в Езине.бг.
Гювеч
Гювеч
1
Посолете нарязаните на кръгчета патладжани и тиквички, и ги оставете да се отцедят. Изпържете ги съвсем леко. В същата мазнина задушете ситно...
Коледна капама със сарми
Коледна капама със сарми
зеле, сармичките, пушените гърди, нарязани на парченца, наденицата. Най-отгоре наливаме олиото и ½ ч.ч вода. Захлупваме тенджерата и я слагаме в умерена ...
Най-вкусната капама
Най-вкусната капама
. Накрая завършваме, като поставяме двете листа най-отгоре. Между редовете поставяме дафинов лист. Поставяме капака на гювеча и поставяме ...
Капама с овче месо
Капама с овче месо
фурна да се пече за 20 минути, колкото оризът да поеме течността. По желание поднесете капамата с овче месо с кисело мляко....
Капама за Коледа
Капама за Коледа
Овкусете с всички видове подправки и малко соев сос всички видове меса - свинското, пилешкото и колбаса. Вземете голям глинен гювеч и...
Капама по бански
Капама по бански
5
покрийте с хартия, изрязана по отвора на тенджерата. Замажете капака на тенджерата с тесто. Сложете яденето само да заври на печката, след...
Капама с лапад
Капама с лапад
Добре почистете лапада, отрежете дръжките му и измийте листата. В плитък съд подредете един ред цели листа. Ако листата са твърде едри, може да...
Пилешка капама от Банско
Пилешка капама от Банско
. Разрежете пилето на парчета. На дъното на глинен гювеч се поставете няколко парчета сланина. Похлупете ги с 2-3 листа зеле, за да не залепнат...
Капама от лапад с картофи
Капама от лапад с картофи
Измиваме морковите и ги режем на кръгчета. Задушаваме ги в олиото и последователно добавяме нарязания лук, доматите, нарязания лапад...
Английски гювеч
Английски гювеч
тесто. Изсипете го в йенска тенджера или гювеч, покрийте го със сместа от боб и кайма, по края поръсете със счуканите орехи и посипете с...
Чобански гювеч
Чобански гювеч
. Сместа се разбърква добре и се изсипва в намазан с масло пръстен гювеч. Пече се на силна фурна /220 градуса/. Поднася се топъл....

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: