Карфиол Туршия

Прегледай всички 35 кулинарни идеи относно карфиол туршия в Езине.бг.
Цветна туршия с карфиол и домати
Цветна туршия с карфиол и домати
Наредете плътно в подходящ съд почистените и измити цели пиперки, домати, краставички и моркови и едро накъсания карфиол, като между редовете...
Сурова туршия от карфиол и моркови
Сурова туршия от карфиол и моркови
Остържете леко морковите, нарежете по-големите на парчета с дължина 5-6 см, а малките оставете цели и измийте и накъсайте карфиола на розички...
Пикантна туршия с карфиол и зелени домати
Пикантна туршия с карфиол и зелени домати
Нарязваме зеленчуците като за салата. Заливаме с приготвената саламура и напълваме плътно бурканите. След 2 – 3 часа ги затваряме и съхраняваме ...
Туршия от камби с карфиол и грозде
Туршия от камби с карфиол и грозде
ситно нарязани листа целина и магданоз, 1 розичка карфиол и няколко зърна грозде. Наредете внимателно камбите в буркани с отвора нагоре, като...
Парена туршия
Парена туршия
Чушките се измиват и дръжките им се отрязват. Кипва се марината от вода и оцет в съотношение 1:3. Пускат се подправките, солта и олиото...
Бамя - туршия
Бамя - туршия
Измиваме много добре под течаща вода крехката бамя и я бланшираме във вряла вода докато леко потъмнее. Избираме достатъчно голям буркан и...
Дипломатическа туршия
Дипломатическа туршия
Потопете измитите, почистени и нарязани зеленчуци във врящата марината, която е приготвена от захарта, солта, оцета и олиото. Дръжте ги...
Деликатесна туршия
Деликатесна туршия
и ги завържете с пергаментова хартия. Вдигнете ги на студено. Тази туршия се претака 2-3 пъти през 1-2 дни, докато процесът на ферментация ...
Сурова туршия
Сурова туршия
посоченото количество оцет и сол и оставете саламурата да изстине. На всеки литър вода добавете около 30-50 г сол. Водата се долива догоре и отгоре ...
Козирог туршия
Козирог туршия
Отрежете дръжките на чушките козирог и ги запечете леко от всички страни върху гореща ламарина или в съд на котлона. Успоредно с това сварете...
Арпаджик туршия
Арпаджик туршия
1
Почистваме арпаджика от люспите и го пускаме в студена вода за да не потъмнее, докато приготвяме останалите продукти. Кипваме голяма тенджера...

Рейтинг

3.4
Общо 5 гласували
5 1
4 2
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка: