Туршия от карфиол

Туршия от карфиол

4

В бурканите изсипете оцета, след това ги напълнете с розички карфиол. Допълнете с кервиз, а по желание и морков. Накрая добавете солта...

1

Карфиол Туршия

Прегледай всички 18 кулинарни идеи относно карфиол туршия в Езине.бг.
Туршия с карфиол и мед

Туршия с карфиол и мед

Всички зеленчуци се нарязват (карфиолът се накъсва на розички). Приготвя се марината от оцета, олиото, захарта, солта, меда и се заливат...

Туршия с камби, моркови и карфиол

Туршия с камби, моркови и карфиол

13

Всеки буркан пълним с камби, нарязани на парченца, моркови на колелца, карфиол розички и кервиз на ситно. Във всеки буркан слагаме 1 к.ч. (70...

Туршия от камби с карфиол и грозде

Туршия от камби с карфиол и грозде

ситно нарязани листа целина и магданоз, 1 розичка карфиол и няколко зърна грозде. Наредете внимателно камбите в буркани с отвора нагоре, като...

Пикантна туршия с карфиол и зелени домати

Пикантна туршия с карфиол и зелени домати

Нарязваме зеленчуците като за салата. Заливаме с приготвената саламура и напълваме плътно бурканите. След 2 – 3 часа ги затваряме и съхраняваме туршията на хладно....

Чесън туршия

Чесън туршия

3

Подбира се напълно узрял чесън с оформени глави, обелва се и се отрязва стеблото на 3 - 4 см от главата. Изчистеният чесън се пуска за 2 - 3...

Гъби Туршия

Гъби Туршия

3

Пресните гъби, се изчистват, измиват и се отрязват пънчетата на един сантиметър от шапката на гъбата, и се варят около 10 мин. , след което се...

Бамя - туршия

Бамя - туршия

Измиваме много добре под течаща вода крехката бамя и я бланшираме във вряла вода докато леко потъмнее. Избираме достатъчно голям буркан и...

Сурова туршия

Сурова туршия

8

посоченото количество оцет и сол и оставете саламурата да изстине. На всеки литър вода добавете около 30-50 г сол. Водата се долива догоре и отгоре зеленчуците се затискат. След 10 дена суровата туршия е готова за консумация....

Парена туршия

Парена туршия

Чушките се измиват и дръжките им се отрязват. Кипва се марината от вода и оцет в съотношение 1:3. Пускат се подправките, солта и олиото...

Деликатесна туршия

Деликатесна туршия

и ги завържете с пергаментова хартия. Вдигнете ги на студено. Тази туршия се претака 2-3 пъти през 1-2 дни, докато процесът на ферментация приключи....

Дипломатическа туршия

Дипломатическа туршия

Потопете измитите, почистени и нарязани зеленчуци във врящата марината, която е приготвена от захарта, солта, оцета и олиото. Дръжте ги...

3.4
Общо 5 гласували
5 1
4 2
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка: