Ezine.bg»Избрани Колекции»Питки и Погачи
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Тайната на перфектното тесто
Тестото е сърцето на всяка питка или погача....

Намажете готовото тесто за питка с жълтък, поръсете с мак издутата част и изпечете на 180 градуса до готовност....

В съд си разтваряме маята в топла вода, като прибавяме захарта и 2 с.л. брашно.
Разбъркваме и оставяме на страна, като завиваме, за да удвой обема...

Разбиваме си яйцето и намазваме страхотната питка, поръсваме със семена и печем домашната погача на 200°C за 30 минути....

Печем в загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути тази погача с течен шоколад....

Печем любимата памук погача около 40 минути, като след 30-та минута покриваме с алуминиево фолио....

Затоплете водата.
Активирайте маята с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно с няколко лъжици от затоплената вода.
Оставете да се активира.
Пресейте...

Вижте също как да си направите памук погача на конци или красивата питка Слънце, която е подходяща за всеки повод....

Разбийте жълтъка с малко вода и намажете пухкавата памук погача, като не натискате с четката твърде много....

3
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 4
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: