Погача

Погача

2

Затоплете млякото и разтворете в него маята със захарта. Изсипете брашното в голяма тава и направете кладенче по средата. Сложете млякото, 2 яйца...

1

Погачи и Питки

Прегледай всички 74 авторски предложения за погачи и питки в Езине.бг.
Питки

Питки

3

, завиваме на руло и разрязваме на еднакво големи парчета. Оформяме топки, от които после правим малки питки. След като ги подредим в тавата ги...

Пухкава погача

Пухкава погача

Активирайте маята, като я втриете съд захарта, добавете прясното мляко и брашното, разбъркайте и оставете да се активира. Пресейте брашното с...

Гиздава погача

Гиздава погача

Затопляме си мляко и към него си добавяме маята заедно със захарта и 3 с.л. от брашното. Разбъркваме и оставяме на топло да втаса. През това...

Маслена погача

Маслена погача

Разбъркваме маята заедно със захарта и 2 с.л. брашно и ги заливаме със затопленото прясно мляко. Оставяме да шупне за 10 минути. Прибавяме олиото...

Селска погача

Селска погача

Разтваряме маята със захарта в леко затопленото прясно мляко. Пресяваме брашното в съда за месене и в него добавяме всички продукти...

Сладка погача

Сладка погача

5

оставете да втаса 30 мин. Разстелете тестото в намазнена тава и по желание направете някаква украса с вилица или нож. Намажете сладката погача с...

Макова погача

Макова погача

В пресятото брашно се прави кладенче, в което се слагат солта, разбитите яйца (1 жълтък се отделя) и размитата в затоплена лимонада мая. Меси...

Кайзер питки

Кайзер питки

обема си. Тестото се разточва и се навива на руло. Рулото се реже на 12 еднакви парчета, от които върху набрашнена повърхност се оформят питки...

Тиквени питки

Тиквени питки

солта. Замесваме тесто, от което оформяме тънки питки, които пържим в тиган намазан с масло. Сервираме поръсени с пудра захар или гарнитура по избор....

Картофени питки

Картофени питки

разбърква да се получи гладко жилаво тесто. Прибавят се сол, черен пипер и малко настъргано индийско орехче. Правят се питки, които се...

Питки Роти

Питки Роти

върху загрят сух тиган, най-добре с едебело дъно. На всеки 5-7 секунди питките се обръщат, за да не загарят и да засъхват. Накрая трябва да се получат меки и въздушни питки, които се хапват веднага....

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: