Зеленчукова капамаЗеленчукова капама
07 Януари
Teodora Cekova
Заешка капамаЗаешка капама
05 Дек.
Стоянка Русенова
Телешка капамаТелешка капама
03 Януари
Росица Стоянова

Приготвяне на Капама

Прегледай всички 41 кулинарни идеи за приготвяне на капама в Езине.бг.
Вкусна вегетарианска зеленчукова капамаВкусна вегетарианска зеленчукова капамавегетарианска зеленчукова капама и поръсваме с нарязания магданоз. Поднасяме зеленчуковата капама, наподобяваща постен гювеч, с киселото мляко....
Капама с овче месоКапама с овче месо
фурна да се пече за 20 минути, колкото оризът да поеме течността. По желание поднесете капамата с овче месо с кисело мляко....
Капама за КоледаКапама за Коледасушени чушки. При нужда, докато редите, добавяйте и от подправките на вкус. Залейте с виното и водата, сложете капака и го запечатайте с тесто...
Пилешка капама от БанскоПилешка капама от БанскоНарежете цвеклото на парчета. Оризът се запържва, докато стане "прозрачен". 7-8 листа от зелето се запазват цели, а останалата част се...
Капама по банскиКапама по бански
5
покрийте с хартия, изрязана по отвора на тенджерата. Замажете капака на тенджерата с тесто. Сложете яденето само да заври на печката, след...
Капама с лападКапама с лападмагданоз и копър така приготвената капама. Вкусна капама с лапад, която несъмнено трябва да опитате....
Най-вкусната капамаНай-вкусната капама. Накрая завършваме, като поставяме двете листа най-отгоре. Между редовете поставяме дафинов лист. Поставяме капака на гювеча и поставяме във...
Коледна капама със сармиКоледна капама със сармизеле, сармичките, пушените гърди, нарязани на парченца, наденицата. Най-отгоре наливаме олиото и ½ ч.ч вода. Захлупваме тенджерата и я слагаме в умерена фурна, като печем нашата капама 3-4 часа....
Коледна капама в гювечКоледна капама в гювечч.ч. червено вино и малко зелева чорба в капамата. Слагаме в студена фурна и печем за 2 часа така приготвената коледна капама в гювеч....
Приготвяне на лекарства от билкиПриготвяне на лекарства от билкиминути. Когато изстине напълно, запарката се прецежда и и се добавя вода до предписаното количество. При приготвяне на запарка с 1 до 3 л вода...
Капама със свинско и наденицаКапама със свинско и наденица, която сме нарязали на две. Изсипваме 1 ч.ч. червено вино и затваряме капака. Поставяме в печката и печем на 180-190 градуса за около 3 часа тази капама със свинско и наденица....

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: