Зеленчукова капама

Зеленчукова капама

0

Нарязвате лука на едро, а чушките - на ивички. Обелвате картофите и ги нарязвате на кръгчета. Слагате в тенджера лука, чушките и картофите и ги...

1

Приготвяне на Капама

Прегледай всички 34 кулинарни идеи за приготвяне на капама в Езине.бг.
Заешка капама

Заешка капама

. Прибавяме и подправките и оставяме така яхнията за още 10 -15 минути. Когато приготвената Заешка капама поизстине, сервираме....

Телешка капама

Телешка капама

, лука, чесъна, целината, дафиновия лист и магданоза. Сложете капак и задушавайте ястието на бавен огън около 2 часа....

Капама с лапад

Капама с лапад

Добре почистете лапада, отрежете дръжките му и измийте листата. В плитък съд подредете един ред цели листа. Ако листата са твърде едри, може да...

Капама по бански

Капама по бански

5

покрийте с хартия, изрязана по отвора на тенджерата. Замажете капака на тенджерата с тесто. Сложете яденето само да заври на печката, след...

Капама за Коледа

Капама за Коледа

4

сушени чушки. При нужда, докато редите, добавяйте и от подправките на вкус. Залейте с виното и водата, сложете капака и го запечатайте с тесто...

Пилешка капама от Банско

Пилешка капама от Банско

1

Нарежете цвеклото на парчета. Оризът се запържва, докато стане "прозрачен". 7-8 листа от зелето се запазват цели, а останалата част се...

Капама с овче месо

Капама с овче месо

фурна да се пече за 20 минути, колкото оризът да поеме течността. По желание поднесете капамата с овче месо с кисело мляко....

Коледна капама със сарми

Коледна капама със сарми

зеле, сармичките, пушените гърди, нарязани на парченца, наденицата. Най-отгоре наливаме олиото и ½ ч.ч вода. Захлупваме тенджерата и я слагаме в умерена фурна, като печем нашата капама 3-4 часа....

Капама от лапад с картофи

Капама от лапад с картофи

Измиваме морковите и ги режем на кръгчета. Задушаваме ги в олиото и последователно добавяме нарязания лук, доматите, нарязания лапад...

Приготвяне на лекарства от билки

Приготвяне на лекарства от билки

минути. Когато изстине напълно, запарката се прецежда и и се добавя вода до предписаното количество. При приготвяне на запарка с 1 до 3 л вода...

Домашно приготвен бахур

Домашно приготвен бахур

Бъбреците, сърцата и дробът измиваме добре с вода. Измиваме добре ориза, изсипваме вода и оставяме да набъбне в тенджерата на котлона. Праза...

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: