Туршия от карфиолТуршия от карфиол
27 Септ.
Ефросия

Рецепта за Карфиол Туршия

Прегледай всички 74 избрани предложения за рецепта за карфиол туршия в Езине.бг.
Сурова туршия от карфиол и моркови
Сурова туршия от карфиол и моркови
Остържете леко морковите, нарежете по-големите на парчета с дължина 5-6 см, а малките оставете цели и измийте и накъсайте карфиола на розички...
Туршия с камби, моркови и карфиол
Туршия с камби, моркови и карфиол
Всеки буркан пълним с камби, нарязани на парченца, моркови на колелца, карфиол розички и кервиз на ситно. Във всеки буркан слагаме 1 к.ч. (70...
Туршия от камби с карфиол и грозде
Туршия от камби с карфиол и грозде
ситно нарязани листа целина и магданоз, 1 розичка карфиол и няколко зърна грозде. Наредете внимателно камбите в буркани с отвора нагоре, като...
Пикантна туршия с карфиол и зелени домати
Пикантна туршия с карфиол и зелени домати
Нарязваме зеленчуците като за салата. Заливаме с приготвената саламура и напълваме плътно бурканите. След 2 – 3 часа ги затваряме и съхраняваме ...
Парена туршия
Парена туршия
Чушките се измиват и дръжките им се отрязват. Кипва се марината от вода и оцет в съотношение 1:3. Пускат се подправките, солта и олиото...
Арпаджик туршия
Арпаджик туршия
1
Почистваме арпаджика от люспите и го пускаме в студена вода за да не потъмнее, докато приготвяме останалите продукти. Кипваме голяма тенджера...
Чесън туршия
Чесън туршия
3
Подбира се напълно узрял чесън с оформени глави, обелва се и се отрязва стеблото на 3 - 4 см от главата. Изчистеният чесън се пуска за 2 - 3...
Сурова туршия
Сурова туршия
посоченото количество оцет и сол и оставете саламурата да изстине. На всеки литър вода добавете около 30-50 г сол. Водата се долива догоре и отгоре ...
Бамя - туршия
Бамя - туршия
Измиваме много добре под течаща вода крехката бамя и я бланшираме във вряла вода докато леко потъмнее. Избираме достатъчно голям буркан и...
Гъби Туршия
Гъби Туршия
3
Пресните гъби, се изчистват, измиват и се отрязват пънчетата на един сантиметър от шапката на гъбата, и се варят около 10 мин. , след което се...
Деликатесна туршия
Деликатесна туршия
и ги завържете с пергаментова хартия. Вдигнете ги на студено. Тази туршия се претака 2-3 пъти през 1-2 дни, докато процесът на ферментация ...

Рейтинг

3.2
Общо 6 гласували
5 0
4 3
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка: