Турски специалитет с ориз (Duvaklı pilav)

Турски специалитет с ориз (Duvaklı pilav)

0

Запържете каймата с 1 глава наситнен лук. Овкусете със сол на вкус, черен и червен пипер, кимион, сминдух и доматено пюре. Бъркайте и смъкнете...

1

Специалитети от Турска Кухня

Открий всички 74 подбрани съвети за специалитети от турска кухня в Езине.бг.
Специалитет Корона

Специалитет Корона

Почистете месото от ципите и го нарежете на порции. Начукайте го и го овкусете. Направете плънката от бекон, варено яйце, пушено сирене, гъби...

Новогодишен специалитет

Новогодишен специалитет

1

Пържолите се начукват добре, поръсват се обилно с подправките и се оставят 3 часа на хладно. Гъбите се задушават с 1/2 пакетче масло...

Турска мусака

Турска мусака

9

Намачкайте консервираните домати и размесете каймата с 2-3 с.л. от него. Загрейте малко мазнина в тиган и задушете нарязаните чушки и морков...

Специалитет от заешко месо

Специалитет от заешко месо

1

Сварете картофа, докато омекне, и го намачкайте. Сварете месото заедно с останалите зеленчуци на умерен огън около 10 минути. Пасирайте...

Специалитет Мозайка в гювече

Специалитет Мозайка в гювече

Измиваме, обелваме и нарязваме морковите на малки кубчета и ги слагаме да се варят в 2 ½ чаши вода заедно с кускуса за 8 минути. Отстраняват...

Бочек (полски специалитет)

Бочек (полски специалитет)

Начукайте парчето месо, посолете го, натрийте го със солта и майорана и го оставете да престои една нощ в хладилника. Навийте начуканото месо...

Специалитет със свинско

Специалитет със свинско

3

половина. Поднесете порция от празничния специалитет със свинско, поръсена с малко зелен лук....

Специалитет на скара

Специалитет на скара

2

Начукваме леко филетата и ги подправяме с марината приготвена от сол, черен пипер, лимонов сок, соев сос и бирата. Оставяме ги да престоят 30 мин...

Плодов сладоледен специалитет

Плодов сладоледен специалитет

3

захарта в пасатор и ги разбийте, докато се получи гладка смес. Украсете сладоледения специалитет и го поднесете веднага....

Руски специалитет Макаревич

Руски специалитет Макаревич

1

Изрязваме едно кръгче в средата на филията. Слагаме маслото в тигана да се разтопи с малко олио, за да не загаря. Слагаме филията и изрязаното...

Турски сладки

Турски сладки

4

Разбийте добре яйцето, пудрата захар и маслото и постепенно добавете гриса, брашното, ванилията и бакпулвера. Оформете от сместа топчета и ги...

3
Общо 2 гласували
5 0
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: