Телешки език с картофиТелешки език с картофи
18 Дек.
Росица Стоянова

Как да премахнем налепите по езика

Прегледай всички 29 подбрани съвети за как да премахнем налепите по езика в Езине.бг.
Език със сосЕзик със сос
1
Добре измития език сложете в тенджерата под налягане, залейте с вода до половината, прибавете подправките и едро нарязаните зеленчуци. Щом заври...
Рани по езикаРани по езикана щитовидната жлеза. Удебелявания и назъбвания по краищата на езика говорят за проблеми в храносмилателна система. Нагънатия език, покрит...
Телешки език яхнияТелешки език яхнияСложете предварително измития език да се свари с подправките и лука. Още докато е топъл, го обелете и го нарежете на филийки. Загрейте...
Език в маслоЕзик в маслоИзмитият език заедно с 2 л вода се вари в отворена тенджера под налягане. Оставете да заври и отпенвайте. Щом бульонът се изчисти, добавете 2...
Гъбена супа с езикГъбена супа с език
Сложете телешки език да се вари заедно със ситно нарязаните моркови, лук и целина. Подправете с дафинов лист и черен пипер и варете до омекване...
Телешки език по карибскиТелешки език по карибскиЕзикът се сварява до омекване. В това време тиквата се настъргва, ананасът се нарязва на ситно. Езикът се пуска в ледено студена вода и се...
Паниран свински езикПаниран свински език
2
Изчистете и измийте свинския език. Сварете го в подсолена вода с едно кубче зеленчуков бульон. Охладете и обелете езикът и го нарежете на...
Мусака с езикМусака с език. Разбъркайте и излейте бульона от варенето на езика. Мусаката се пече на предварително загрята фурна, на около 200 градуса. След около 30 минути се...
Маринован пържен езикМаринован пържен езикпокриете с кърпа или капак. От време на време раздрусвайте съда с капака, за да се омесват вкусовете. Изпържете маринования език в сгорещено олио....
Печен език с картофиПечен език с картофи
Сварете телешкия език в подсолена вода, в която сте добавили и корените за супа. Потопете езика за няколко секунди в студена вода и го обелете...
Език с ремуладов сосЕзик с ремуладов сос
Сварете езика. След това го обелете, докато е още топъл. След като изстине, го нарежете на тънки филийки. За соса пресовайте 4-те жълтъка на...

Рейтинг

3.9
Общо 9 гласували
5 2
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: