Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Варено Жито
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се Прави Варено Жито

Как се Прави Варено Жито

Открий всички 12 подбрани съвети относно как се прави варено жито в Ezine.bg.
Варено жито за ЗадушницаВарено жито за Задушница
За Задушница се раздава варено жито за помен на починалите близки. Житото се измива добре, залива се със студена вода и щипка сол....
Варено жито за Бъдни вечерВарено жито за Бъдни вечер
2
Варете го до готовност на умерен огън. След това плътно го похлупете, увийте го с кърпа и го оставете за 1 нощ....
Варено жито с бисквити и ядкиВарено жито с бисквити и ядки
Поставяме вареното жито в чинии и най-отгоре поръсваме със пудрата захар....
Варено жито с ядки за Бъдни ВечерВарено жито с ядки за Бъдни Вечер
Поставяме го на котлона и оставяме житото да се вари на бавен огън, докато се свари....
Варено жито за Бъдни вечер с мед и орехиВарено жито за Бъдни вечер с мед и орехи
По желание може да се добави и настъргана лимонова кора към вашето варено жито за Бъдни вечер....
Салата с житоСалата с жито
Сваряваме житото в подсолена вода, изцеждаме и оставяме да изстине. Почистваме и нарязваме лука, чушката и доматите. В купа смесваме охладеното...
Жито за ЗадушницаЖито за Задушница
Сипва се в чашки, отгоре се гарнира с цветни бонбонки или шоколадови дражета. Вареното жито е готово за поднасяне....
Прави банички с яйца и сиренеПрави банички с яйца и сирене
Правите банички с яйца и сирене са много вкусни....
Кешкек - жито със сланинаКешкек - жито със сланина
Измиваме добре житото под течаща вода. Сваряваме го заедно с наситнената сланина до готовност. Пасираме всичко и получената каша сервираме посолена...
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли. Опитайте и вие топящите се в устата манатарки....

Рейтинг

4
Общо гласували: 6
53
41
31
21
10
Дай твоята оценка: