Ezine.bg»Избрани Колекции»Оризов Грис
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Оризов грис с ябълки
Щом поомекнат се слага и оризовият грис. Долива се млякото и се бърка старателно и непрестанно, тъй като има опасност да загори....
Лесен хайвер от оризов грис
Водата се оставя да заври и след това в нея се изсипва грисът заедно със зехтина. Бърка се енергично, за да не загори. Щом грисът се свари, се отдръпва...
Грис фламери
Нарежете плодовете и ги залейте с рома. Ако използвате компот, отцедете плодовете добре.
Карамелизирайте захарта и излейте топлото мляко. Бъркайте...
Супа от грис
При кипящия грис изсипете прясното мляко. Варете 20 минути на тих огън.
В отделен съд загрейте маслото....
Мляко с грисРазпределете млякото с грис в предварително изплакнати купички и ги сложете в хладилник. При поднасяне може да обърнете крема в чиния....
32
Шоколадова грис халва
Разтопяваме маргарина в подходящ съд и към него прибавяме гриса, пържим докато стане тъмно златисто, прибавяме водата и продължаваме да разбъркваме...
Баклава с грис
Разпънете корите и започнете да ги редите в намаслена тавичка. Поръсвайте всяка кора с разтопена мазнина, а през две кори слагайте от гриса. През...
Топки от грис
Сипете постепенно гриса в кипящото мляко и бъркайте до получаване на гладка каша. Варете и бъркайте, докато започне да се отделя от съда.
След...
Пудинг от грис
Смесете гриса с млякото и захарта и ги сварете. Отстранете сместа от котлона и я оставете до добре да се охлади. Постепенно добавете жълтъците, един...
Класическа грис-халваОще топла грис-халвата се разстила в тавичка или форма, заглажда се, нарязва се на парчета. Класическата грис-халва се сервира охладена....
2
Рейтинг
3.5
Общо гласували: 10
53
42
32
23
10
Дай твоята оценка: