Ezine.bg»Избрани Колекции»Домашен Рачел
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Рачел по Асеновградски
Оставяме рачела да престои до следващия ден. Ако сиропът се отпусне, отново го кипваме. Изсипваме рачела в буркани и плътно ги затваряме....
Рачел от тиква с локум
Тиквата се разрязва, почиства и нарязва на малки парчета. Оставя се да престои 12 часа във варов разтвор. След престоя се измива обилно с вода....
Рачел от грозде и тикваСипете рачела от грозде и тиква в затоплени сухи буркани. Затворете ги добре и съхранявайте на сухо и хладно място....
2
Рачел от тиква и сушени круши
Тиквата се обелва и се нарязва на парченца. Крушите се почистват и се киснат 3 часа във вода.
Нареждат се на редове в дълбок съд (тенджера), заливат...
Чийзкейк с тиква и рачел
Украсете го по желание със смлени орехи и рачел от тиква.
Чийзкейкът с тиква и рачел е страхотен десерт....
Домашен хайверНакиснете средичките от хляба във вода и изцедете добре. Смесете в дълбока купа хайвера, настъргания лук и пасирайте леко.
Добавете хляба и продължавайте...
1
Домашен тутманикУгасете содата в киселото мляко. Замесете тестото от продуктите постепенно, като първоначално се слага съвсем малко от брашното, за да се получи каша...
34
Домашен сладоледСложете млякото да се свари. Разбийте яйцата със захарта и прибавете 2 ванилии. Прибавете яйчената смес към млякото и бъркайте сместа, докато заври...
37
Домашен марципан
В купа се смесват всички продукти и се месят, докато се получи гладко тесто, ако е необходимо се добавя още вода или пудра захар.
Съхраняваме тестото...
Домашен хумус
Пасираме нахута заедно с водата.
Прибавяме намачкания чесън, тахана и лимоновия сок.
Посоляваме и сипваме зехтина.
Разбъркваме добре и...
Домашен леберкез
Смиламе в машинка месата, сланината, лука, накиснатите и добре изцедени кифли.
Овкусяваме със сол, черен и червен пипер, чубрица и кимион, прибавяме...
Рейтинг
4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: