Ezine.bg»Избрани Колекции»Варене на Сливова Ракия
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гюлова ракия - Ракия от розиВ голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо.
Розовите листа се използват...
2
Ракия от джанкиМахнете костилките на джанките и ги намачкайте в бидон. След като над джанките започне да избива пяна, добавете захар в съотношение 1 към 5 л вода...
2
Ракия от царевицаЗа получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди....
3
Салата за ракия с печен патладжан и домати
Салата за ракия с печен патладжан и домати е идеална за домашна ракия....
Греяна ракия
Връща се отново на огъня, пускат се целите карамфилчета и се оставя греяната ракия да заври.
Когато ракията се обърне, е готова....
Ракия АнасонлийкаСчукайте 200 г семена от анасон и залейте с 10 л двойно дестилирана ракия. Оставете да престои 28 дни....
2
Крушова ракияСлед това се дестилира, като алкохолният градус на крушовата ракия трябва да е 38 градуса. Прехвърля се в бъчва и се съхранява....
6
Кайсиева ракияКайсиевата ракия трябва да отлежава най-много 1-2 месеца, за да се запази характерния й аромат....
5
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 5
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: