Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Зелник
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Изключително ароматен и вкусен зелник по трънски, който напомня на баница с месо и лападник....

Намажете последната кора с маслото и печете зелника при по-висока температура.
Можете да направите зелника и с готови кори (500 г)....

Пече се до готовност традиционен зелник с кисело зеле.
Вижте също как да си направите баница с праз или любимия зелник със спанак....

3

6

Третата топка се разточва и с нея се покрива тавата. С долната кора се прави ръб....

Изсипете плънката, сложете отгоре втория, с вилица го надупчете на кръст, намажете го с яйцето, разбито с олиото, и печете зелника в умерена фурна...

Поръсете с настърганото сирене и кашкавал и печете зелника, докато се зачерви....

Така приготвени, поставяме двете кори в хладилник поне за 1 час, за да се стегне маслото в тях....
Рейтинг
4.1
Общо гласували: 8
55
41
30
22
10
Дай твоята оценка: