Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Зелник
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Зелник по трънски
Изключително ароматен и вкусен зелник по трънски, който напомня на баница с месо и лападник....
Зелник с лук и сирене
Намажете последната кора с маслото и печете зелника при по-висока температура.
Можете да направите зелника и с готови кори (500 г)....
Традиционен зелник с кисело зеле
Пече се до готовност традиционен зелник с кисело зеле.
Ммм, че вкусно....
Зелник по Малко ТърновскиЛападът, нарязан на ситно, запържваме в тиган с олио заедно с настъргания лук. След това в купа смесваме разбитите яйца, раздробеното сирене, лапада...
3
Зелник с кисело зеле и яйца
Поръсете с настърганото сирене и кашкавал и печете зелника, докато се зачерви....
Зелник с гъби и прясно зеле
Изсипете плънката, сложете отгоре втория, с вилица го надупчете на кръст, намажете го с яйцето, разбито с олиото, и печете зелника в умерена фурна...
Зелник с праз, маслини и гъби
Третата топка се разточва и с нея се покрива тавата. С долната кора се прави ръб....
Кюстендилски зелник с праз и чушкиОтгоре се залива с масло. Сложете да се пече за около 40 минути в предварително загряна фурна на 200 градуса....
6
Класически зелник
Зелникът е вид баница, който във всеки край на България се приготвя с различни плънки....
Рейтинг
4.1
Общо гласували: 8
55
41
30
22
10
Дай твоята оценка: