Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Омлет Като Палачинка
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

1

Върху всеки омлет разпределяме настърганото сирене, сгъваме ги на две и сервираме....

Бира прибавяме, за да може самият омлет да е по-пухкав.
Поставяме тиган на котлона заедно с олио и изчакваме да се загрее....

Маслото се загрява в тиган и в него се задушават нарязаните зеленчуци. След като се задушат, в тигана се изсипва яйчената смес....

След като омлетът с мляко хване коричка, го разкъсайте на едри парчета и ги обърнете, за да се изпържат и от другата страна....

Половината от яйчената смес се изсипва и се пържи от двете страни около 5 мин. Към готовият вече омлет се добавя доматената смес....

Покрийте с по-голям капак и изчакайте да се стегнат.
Поръсете със сиренето и след малко прегънете омлета....

Изсипват се разбитите яйца, огънят веднага се намалява, когато омлетът поизсъхне отгоре, изсипвате шунката нарязана на кубчета, маслините, нарязани...

Сместа се пържи на части в сгорещеното масло, като се разстила подобно на палачинка....

Получената смес се изсипва в тиган със сгорещена мазнина и се изпържва без да се бърка....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 9
52
44
32
21
10
Дай твоята оценка: