Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Паниран Сладолед
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

3

Преди сервиране формата със сладоледа оставяме за 10 мин. в хладилник. Изваждаме и за кратко оставяме в съд със студена вода....

Сладоледът след 1 час се разбива и отново се замразява. Това се повтаря след още 1 час и се оставя да се замрази финално....

Сместа се разстила в плитка метална тавичка и се оставя да замръзне във фризера, като се бърка периодично (или се приготвя с машина за сладолед)....

Готовият бадемов сладолед се слага да замръзне в камерата и на 2 пъти се разбива с пасатор преди окончателно да се замрази....

Щом сместа се хомогенизира, я прецедете в друг метален съд и загрейте на котлона, докато се сгъсти - внимавайте да не заври....

Изчакваме да се сгъсти и прецеждаме през цедка.
Към готовата смес добавяме лешниците. Оставяме във фризер да се замрази....

Поръсват се равномерно с канела и джинджифил и отгоре се разпределя сладоледът, като се оформя на красиви топки. Десертът се сервира веднага....

Оставя се да се охлади.
Прасковите се обелват, разрязват се на половинки, костилките се отстраняват и плодовете се пасират....
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 10
52
45
33
20
10
Дай твоята оценка: