Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Паниран Сладолед
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

3

Преди сервиране формата със сладоледа оставяме за 10 мин. в хладилник. Изваждаме и за кратко оставяме в съд със студена вода....

Сладоледът след 1 час се разбива и отново се замразява. Това се повтаря след още 1 час и се оставя да се замрази финално....

Сместа се разстила в плитка метална тавичка и се оставя да замръзне във фризера, като се бърка периодично (или се приготвя с машина за сладолед)....

Готовият бадемов сладолед се слага да замръзне в камерата и на 2 пъти се разбива с пасатор преди окончателно да се замрази....

Сместа се пасира до гладкост и се изсипва в машина за сладолед или съд за замразяване....

Щом сместа се хомогенизира, я прецедете в друг метален съд и загрейте на котлона, докато се сгъсти - внимавайте да не заври....

Яйцето, жълтъците, захарта и сметаната се разбиват на водна баня до сгъстяване.
Прибавете и шоколадовата смес....

1
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 10
52
45
33
20
10
Дай твоята оценка: