Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Паниран Сладолед
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

3

Преди сервиране формата със сладоледа оставяме за 10 мин. в хладилник. Изваждаме и за кратко оставяме в съд със студена вода....

Готовият бадемов сладолед се слага да замръзне в камерата и на 2 пъти се разбива с пасатор преди окончателно да се замрази....

Сместа се разстила в плитка метална тавичка и се оставя да замръзне във фризера, като се бърка периодично (или се приготвя с машина за сладолед)....

Сладоледът след 1 час се разбива и отново се замразява. Това се повтаря след още 1 час и се оставя да се замрази финално....

Сместа се пасира до гладкост и се изсипва в машина за сладолед или съд за замразяване....

Това се прави с цел да се получи пухкав и гладък сладолед, без ледени парченца....

Разтворете кафето във водата и го оставете да се охлади.
Разбийте жълтъците със захарта, докато се получи гладък крем....

Ако имате машина за сладолед, бъркайте сместа през половин час, за да не се образуват кристали....
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 10
52
45
33
20
10
Дай твоята оценка: