Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Постен Гювеч
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Затворете съда с капака и сложете гювеча в студена фурна да се пече на 200 градуса за 1 час....

1

Лукът се наситнява, а чушките се нарязват на кръгчета. Доматите се обелват и се нарязват на кубчета....

Когато е готов, се поръсва с нарязан на ситно пресен магданоз. След това ни остава само да поднесем приготвения постен гювеч на фурна....

Полейте с шарлан и разбъркайте добре, за да се овкусят всички зеленчуци равномерно....

Оставете да се отцедят 20 минути и ги изплакнете добре със студена вода.
Загрейте олиото в тигана и запържете леко патладжана и лука....

Долейте 600 мл вода, добавете подправки на вкус и сложете постния славянски гювеч да се пече в умерена фурна, докато течността се изпари....
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 7
54
42
30
21
10
Дай твоята оценка: