Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Селски Козунак
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

1

Сложете да се пече в загрята фурна на около 160 градуса. Щом стане готов селският козунак се отлепя по краищата от тавата....

Млякото се загрява леко и се смесва с чаша и половина брашно. Добавя се маята и се оставя на топло, за да втаса....

Сложете козунака в намаслена тава и го изчакайте да втаса /трябва да изпълни тавата наполовина/....

2

Слага се готовото тесто за козунак в тава, дъното на която обилно е намазано с масло и поръсено с брашно....

Преди сплитане фитилите задължително се усукват, за да се получат конци след изпичане на козунака....

Сипете малко мляко и в него раздробете маята, добавете 1 с.л. брашно и 1 с.л. захар, оставете да се активира....

Добавяме яйчената смес към тестото и разбъркваме с миксер на ниска скорост, докато се смесят добре....

Полейте изстиналия козунак със сока, смесен с рома.
Разбийте сметаната, жълтъците и нишестето на водна баня....

2

Намазва се с жълтък така приготвения козунак и се пече в предварително загрята на 175 градуса фурна за около 45 минути....
Рейтинг
3.3
Общо гласували: 8
50
44
32
22
10
Дай твоята оценка: