Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Селски Козунак
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

1

Сложете да се пече в загрята фурна на около 160 градуса. Щом стане готов селският козунак се отлепя по краищата от тавата....

Млякото се загрява леко и се смесва с чаша и половина брашно. Добавя се маята и се оставя на топло, за да втаса....

Сложете козунака в намаслена тава и го изчакайте да втаса /трябва да изпълни тавата наполовина/....

Преди сплитане фитилите задължително се усукват, за да се получат конци след изпичане на козунака....

Сипете малко мляко и в него раздробете маята, добавете 1 с.л. брашно и 1 с.л. захар, оставете да се активира....

2

Слага се готовото тесто за козунак в тава, дъното на която обилно е намазано с масло и поръсено с брашно....

Получават се 2 ароматни козунака.
Ароматен козунак в хлебопекарна за малки и големи. Да ви е сладко!...

Оставяме великденския козунак за 40-50 минути да се надуе още.
След това го намазваме с прясно мляко и го поръсваме обилно със захар....

Полейте изстиналия козунак със сока, смесен с рома.
Разбийте сметаната, жълтъците и нишестето на водна баня....
Рейтинг
3.3
Общо гласували: 8
50
44
32
22
10
Дай твоята оценка: