Ezine.bg»Избрани Колекции»Питка по Турски без мая
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Оставете тестото да си отпочине за поне 30 минути (то променя обема си, но не е така осезаемо като с използване на мая)....

1

Загрейте тигана и започнете да изливате родопските катми без мая. Първо печете от едната страна, след което обърнете у изпечете от другата....

След това печем маймунския хляб без мая в предварително нагрята фурна на 180°C до готовност....

1

Залейте стафидите с вряла вода за 5 минути, прецедете и подсушете с кухненска хартия. Нарежете шоколада с нож на малки и тънки ивици. Настържете кората...

Добавете по малко брашното, докато се получи меко еластично тесто.
Разделете тестото на 2 части....

15
Рейтинг
4
Общо гласували: 4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: