Ezine.bg»Избрани Колекции»Полезни ли са Сините Сливи
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

2

Малко преди ориза да се е сварил и поел всичката вода се добавят изцедените, но добре накиснати сливи....

Попарвате сливите в гореща вода. Изваждате им костилките. Нарязвате праза на кръгчета и го задушавате в мазнината....

Когато се задуши месото, се покрива със сините сливи, които предварително са накиснати и почистени от костилките....

Подредете на пластове в подходящ съд - ред сливи, ред ябълки, захар и т.н....

Покрийте с фолио един лист хартия за печене. Във всяка слива сложете по един бадем. Отстранете кожата на бекона....

Измийте сините сливи, извадете им костилките, сложете ги в съд за варене. Посипете ги със захарта и оставете да престоят 1 нощ....

Почистете сливите от костилките, а чушките от дръжките и семките. Обелете скилидките чесън и смелете всичко с месомелачка....

Измийте зеленчуците и сливите, почистете и ги нарежете на парченца, след което ги смелете с месомелачка....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 3
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: