Ezine.bg»Избрани Колекции»Френски Орехов Сладкиш
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Изпечете ореховия сладкиш до готовност - около 40 минути.
Охладете есенния сладкиш и го поръсете с малко пудра захар за разкош....

Върнете охладения сладкиш в тавата и го нарежете на 9 еднакви парчета. Залейте го със сиропа и оставете 15 минути докато течността попие....

Покрийте тавата с хартия за печене и сложете сладкиша с ананас да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна....

1

Добавят се натрошените бисквити и смлените орехи и всичко се разбърква добре....

Намажете горещия орехов сладкиш с останалите белтъци, разбити със захарта и ванилиите, и след като престои 12 часа, го нарежете....

Печем сладкиша в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност.
Сервираме поръсен с пудра захар....

Разбиваме маслото със захарта до побеляване, прибавяме жълтъците, един по един, киселото мляко, брашното, размесено с бакпулвера и разбъркваме добре...

Като хване лека коричка отгоре, се проверява с клечка за зъби дали сладкишът е опечен. Докато е още топъл се поръсва обилно с пудра захар....
Рейтинг
5
Общо гласували: 3
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: