ezine.bg»Съвети»На колко градуса вода се къпе бебе?

На колко градуса вода се къпе бебе?

На колко градуса вода се къпе бебе?

Почти няма жена, която скоро е родила и която да не признава, че къпането на бебето е доста трудна задача. Докато майката и бебето са все още в болница, за къпането на бебчето се грижат акушерките и медицинските сестри, но след като бъдат изписани, за това трябва да се грижи майката на бебето. Ако не знаете как и при каква температура на водата да къпете бебето си, то следващите редове са за вас. Няма от какво да се страхувате! Ще ви разкажем всичко, което трябва да знаете.

Подготовка на бебето за къпане

Преди да ви кажем на каква температура на водата можете да къпете вашето съкровище, първо трябва да минем през подготовката му за тази процедура. Трябва да си подготвите и някои аксесоари за къпането на бебето:

- бебешка вана - тази вана трябва да е с надеждна и стабилна стойка. Тази стоика дава възможност да къпете бебчето в изправено положение;

- подходяща козметика за бебе - трябва да се снабдите с шампоан и душ гел специално за бебета;

Подходящи температури на водата за къпане на бебето

- Според Световната Здравна организация, температурата, на която трябва да е водата при къпане на бебе е 36 градуса по Целзий. Това е по принцип е и телесната ни температура. Трябва да я пробвате върху вашият лакът и тя не трябва нито да ви пари, нито да е хладка. Има специални термометри за баня, които можете да използвате, за да измерите температурата на водата.

Прочетете още за тоалета на бебето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати