ezine.bg»Съвети»Кои са най-красивите цъфтящи стайни растения?

Кои са най-красивите цъфтящи стайни растения?

Кои са най-красивите цъфтящи стайни растения?

Има много начини да направим дома си красив, но най-добрият начин е озеленяването. Тук ще споделим кои са най-красивите стайни цветя. Повечето хора търсят непретенциозни цветя, защото те нямат нужда от много сложни и скъпоструващи грижи.

1. Здравец. Това растение е доста популярно и е от семейството Гераниеви. Родината на това цвете е Южна Африка. То е много известно със своята непретенциозност, защото няма нужда от много грижи. То може да бъде ненатрапваща се, но пък много красива декорация. Здравецът цъфти през почти цялата година. Най-важното нещо, което трябва да се знае за него, е че трябва външният му вид да се следи. Ако сте видели изсъхнали листа, те трябва да се махнат.

2. Антуриум. Това растение произлиза от най-голямото семейство Ароиди. То има много красив външен вид. В определени случаи, тези растения могат да станат акцент. Антуриумът има остриета по листата си, които могат да приличат на сърце, на лопата или да са с кръгла форма. Най-хубавото предимство на тези стайни растения са техните красиви цветове. ТТе приличат много на квадратчета или ромбове. Различните видове от това цвете имат различни аромати. То цъфти през цялата година, ако е на място, където има достатъчно светлина.

3. Сенполия. Това нежно и красиво цвете се казва още африканска теменужка Растението идва от Африка. Цъфти от 6 до 10 месеца през годината, ако се грижите добре за него. За да расте добре, му трябва добра светлина и температура между 18 и 25 градуса.

4. Декабрист. Това е вид храст, който е с разклонени стъбла, а тяхната дължина е между 30-40 см. Всяко едно стебло има миниатюрни сегменти, които приличат на малки листа, имащи издатини на краищата.

Това са само част от най-красивите стайни растения. Други такива са прелестната орхидея, червената коледна звезда и други домашни китки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати