ezine.bg»Съвети»Как да си извия миглите?

Как да си извия миглите?

Как да си извия миглите?

Миглите са ключов елемент от лицето, тъй като те подчертават погледа и го правят по-изразителен. Затова обемните и гъсти мигли се оказват истинска слабост на нежния пол.

Извиването на миглите обикновено се получава благодарение на познатата ни спирала. Съществуват обаче още методи, които спокойно можете да практикувате вкъщи.

Уред за извиване на мигли – този козметичен инструмент добива популярност в последните години. Той се продава в две разновидности: обикновен и нагряващ се. По-широко се употребява първият, заради достъпната цена. Уредът за извиване на миглите има специални дръжки, наподобяващи ножица, и извита гумена част за поставяне на миглите. Обикновено той се използва след нанасяне на грима на очите.

Поставяте го в максимална близост до началото на косъмчетата и затваряте очите в продължение на 15 секунди. С тази процедура трябва да бъдете внимателни, за да не загубите част от миглите вследствие на накъсване. За допълнителен обем на миглите можете да използвате сешоар, докато притискате косъмчетата с миглоизвивачката. Нагряването действа благоприятно върху извиването на миглите и се получава страхотен краен ефект.

Друго интересно предложение за обемни мигли е извиването с помощта на лъжица. Първо, подгответе миглите си, като поставите върху тях бебешка пудра против сплъстяване. След това нанесете малко спирала и започнете да загрявате лъжицата. Тя трябва да бъде топла, но не и прекалено гореща, затова вие преценете температурата. Прикрепете лъжицата за клепача и я притиснете към миглите с палец. Задръжте за около 10 секунди. Можете да повтаряте техниката до постигане на желания краен резултат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати