ezine.bg»Съвети»Колко често се прави маска за коса

Колко често се прави маска за коса

Kristina K.Kristina K.
Новак
55131
Колко често се прави маска за коса

По принцип маската за коса трябва да се използва веднъж или два пъти седмично. Идеалната честота зависи от текущото състояние и вида на вашата коса. Ако имате суха или увредена коса, вероятно ще имате нужда от дълбоко подхранване по-често. Нормалната или мазна коса може да се справи с по-рядко нанасяне на маска. Добро правило е да започнете да използвате веднъж седмично и след това да слагате маска за коса по-често или по-рядко в зависимост от това какво работи най-добре за вашия тип коса.

Предимства на маската за коса

Когато се използват с честотата, подходяща за вашия тип коса, маските за коса могат значително да подобрят външния вид на косата ви. Тя ще стане:

- По-блестяща;

- По-мека;

- По-силна;

- По-гладка;

- По-малко податлива на увреждане.

Мога ли да използвам маска всеки ден?

Типичните маски за коса включват по-мощни концентрации на мастни киселини и други хидратиращи съставки от стандартните балсами. Когато използвате маска за коса твърде често, рискувате да овлажните прекомерно косата си и да предизвикате проблеми с естествения биом на скалпа. Това е така, защото косата ви може да абсорбира само ограничено количество от допълнителните масла и балсами от вашата маска. След като достигнете максималната точка на насищане на косата си, може да изпитате състояние, наречено хигрална умора. Хигралната умора се причинява от постоянно разширяване и свиване на фоликулите поради изключително задържане на влага в тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати