ezine.bg»Съвети»Как да поддържаме екстеншъните за коса?

Как да поддържаме екстеншъните за коса?

Как да поддържаме екстеншъните за коса?

Екстеншъните за коса са истинска тенденция в света на красотата. Все повече жени желаят да контролират дължината на косата си чрез поставянето на удължители. Те се оказват алтернатива не само за жени, които искат дълга коса, но и за тези, които непрекъснато искат да променят своята прическа.

Поддръжката на екстеншъните за коса не е никак лесна, като дори е определяна за два пъти по-взискателна спрямо грижата за вашата естествена коса. Когато използвате екстеншъни от 100% естествена коса, то не трябва да прекалявате с миенето. Съвсем достатъчно е да я измивате веднъж или два пъти месечно.

За измиването се нуждаете от специализирани за подобен вид удължения продукти. Те имат ролята да подхранят този вид екстеншъни и да възвърнат техния блясък. Продуктите за измиване включват шампоан и балсам, по желание можете да включите и маска за коса. Първоначално почиствате косата с помощта на шампоана и след това нанасяте балсам, който може да престои от 5 до 10 минути, за да подхрани в дълбочина косъма.

След измиването е препоръчително да намажете косата с кристали или лосион с кератин. За изсушаването на косата ви съветваме да избягвате сешоара и да я оставите да изсъхне сама. По този начин ще я запазите за по-дълго време.

Освен миенето, екстеншъните за коса имат нужда от ежедневно разресване. То се налага, тъй като те са сухи и лесно се заплитат в краищата. За разресването отново е необходимо да намерите специални четки. С тяхна помощ ежедневно разресвайте екстеншъните в посока от долу до горе.

За процедури като изправяне или къдрене ви съветваме да използвате уреди с кератиново покритие. По този начин ще предпазите екстеншъните от влиянието на термичната обработка.

За други козметични промени като боядисване на екстеншъните ви препоръчваме да се обърнете към специалист, който е квалифициран да извърши тази процедура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати