ezine.bg»Съвети»Как се правят пухкави палачинки?

Как се правят пухкави палачинки?

Как се правят пухкави палачинки?

Класическата любима закуска на трапезата са палачинките. Освен техният неоспоримо добър вкус, лесната им рецепта ги превръщат в идеалното преходно ястие, което всеки може да си приготвя у дома.

Рецептите за палачинки са изключително разнообразни, като експерименти с тях се появяват постоянно в света на кулинарията. Истински добрата рецепта обаче се познава от пухкавите меки палачинки, които се получават на финала.

Как можете да го постигнете с няколко лесни трика:

- винаги използвайте мляко за вашата рецепта. Избягвайте водата, защото получените палачинките ще се получат прекалено тънки и недостатъчно меки;

- желаният обем ще се получи, ако заместите бакпулвера и содата с растително масло. По този начин ще постигнете пухкав вид за вашите палачинки;

- друг съвет е да внимавате в съотношението между яйцата и млякото. То трябва да бъде съответно 2 яйца за 1 литър мляко. Ако прекалите с яйцата, палачинките ще станат жилави и тънки;

- пресяването на брашното не е само съвет, но и изискване за пухкави палачинки. Това е така, защото пресятото брашно има повече кислород, което ще повдигне палачинките и ще им придаде изкусителен обем.

- след като приготвите тестото, го оставете да почива в рамките на 15-20 минути, за да абсорбира влага. Така вашите палачинки ще бъдат меки и пухкави накрая.

Можете да изпробвате тези няколко трика и да се насладите на пищни, вкусни и нежни на допир палачинки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати