ezine.bg»Съвети»Колко време може да се приема ябълков оцет?

Колко време може да се приема ябълков оцет?

Колко време може да се приема ябълков оцет?

Ябълковият оцет е позната съставка в света на кулинарията, но предимствата на продукта се разпростират много по-далеч. Той има изключително ценни качества за организма и затова е често срещан елемент от здравословните диети.

Този вид оцет има противовъзпалителни свойства, които запазва след своята ферментация. Освен това, ябълковият оцет съдържа киселини, ензими и най-важното – провитамин А. Този натурален продукт регулира нивата на кръвната захар, намалява риска от развиване на сърдечно-съдови заболявания и предпазва сърцето. Можете да го използвате и в грижата за кожата, като според проучвания, притежава лечебни свойства против акне и редовната му консумация води до премахване на токсините.

Доказаната ефективност на ябълковия оцет в борбата с килограмите е причината той да добива голяма популярност. Само с няколко лъжици оцетът спомага за придаване на ситост в организма и по този начин може да намали дневния прием на калории с 275. Това обаче не е продукт, който може да консумирате продължително време или всеки ден.

За да избегнете обратен отрицателен ефект от приема на ябълковия оцет, не трябва да го пиете повече от една седмица годишно. През тази седмица можете да постигнете оптимален резултат, като го консумирате три пъти в деня. Финалният ефект от този продукт се проявява около две седмици след прекратяване на неговата консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати