Как да унищожим акарите?

Как да унищожим акарите?

Акарите са миниатюрни ракообразни животни, които обитават нашия дом и най-вече по-запрашените места. Техните изпражнения се считат за основни причинители на астма и различни алергии. Ето защо е добре да направим всичко възможно да спасим жилището си от тях.

Първата и най-важна мярка е да почистваме дома си поне веднъж седмично. Важно е да минаваме с прахосмукачка и специални препарати както пода, така и мебелите.

Спалното бельо трябва да се сменя поне един път на седем дни. Обърнете внимание и на килимите, покривалата за мебели, одеялата и завесите. Удачно е те също да минават през пералнята регулярно, като изпирането трябва да се случва на минимум 60 градуса.

Опаковайте матраците, възглавниците и юрганите с калъфи, отблъскващи акари. Такива можете на мерите в специализираните търговски вериги. Избягвайте да държите в дома си прекалено много вещи на едно място и най-вече такива, които не употребявате.

Проверявайте, достатъчно често, но не оставяйте прозорците и вратите отворени прекалено дълго.

Със сигурност сте забелязали, че напоследък в търговските вериги рекламират много иновативни уреди, които почистват с помощта на пара. Някои специалисти обаче не са възхитени от тях, тъй като смятат, че тя убиват акарите, но заради влагата допринасят за развиването на нови такива организми. Ето защо най-добре се придържайте към изпитаните методи за почистване.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати