Как да си направим масаж при артрит?

Как да си направим масаж при артрит?

Без съмнение симптомите, с които се проявява артритът, не са особено приятни. Често пъти болката е нетърпима и тогава пациентите са готови да опитат какви ли не методи, за да подобрят състоянието си.

Практиката показва, че масажът на засегнатите места, е с доказана ефективност. За целта поставете няколко капки масло от евкалипт в ръката си и го разредете със зехтин. Разтъркайте добре двете длани и после с леки кръгови движения втрийте маслата в кожата над проблемните стави. В случай че ви е трудно да го направите, помолете някой близък да го стори вместо вас.

Ако не можете да откриете масло от евкалипт, можете да го замените с масло от чаено дърво или екстракт от салвия. Идея е също така да използвате за разтривка масажен гел, с екстракт от конски кестен и люти чушки. Голямо разнообразие от такива можете да намерите в аптеките и специализираните магазини.

Когато втриете съответното масло в кожата, изчакайте известно време да попие и не бързайте да се раздвижвате. Щом се уверите, че кожата ви е усвоила напълно гела или маслото, преминете към нормалните си дейности. Правете масажът поне няколко пъти в седмицата, за да подобрите кръвоснабдяването на структурите на ставите. Ако сте достатъчно постоянни, ще забележите ефект.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати