Как да си направим масаж при болезнени гърди?

Как да си направим масаж при болезнени гърди?

Болезненост в гърдите може да се дължи на носенето на подходящ сутиен. Неприятно усещане, граничещо с тежест и болка, в тази зона на тялото може да се изпита още по време бременност, преди менструален цикъл или при кърмене.

За да се справите с болезнените гърди, можете да си направите различни видове масаж. Така например, докато сте под душа, можете да ги насапунисате и да ги разтриете леко, като масажът трябва да започне от центъра на гръдния кош и да продължи към подмишниците.

По този начин ще подобрите кръвообращението. В случай че усещате болки в гърдите няколко дни преди да настъпи менструацията ви, можете да започнете с масажа още преди това. Така ефектът ще е по-голям.

Друг вариант е да масажирате гърдите с масло от здравец. Достатъчно е да смесите 4-5 капки масло от здравец с 8-10 капки масло от бадем и леко да разтриете гърдите. Впрочем бадемово масло може да се използва и при болезненост в периода на кърменето.

За да притъпите болезненото усещане, обърнете внимание и на бельото си. В случай че носите сутиен, се уверете, че той е достатъчно свободен и еластичен. Нека е от естествена материя, която да не предизвика раздразнения.

Имайте предвид и нещо друго-болките в гърдите могат да са симптом и за различни сериозни заболявания, така че ако не отшумят и се задълбочат с времето, задължително трябва да се насрочи преглед със специалист.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати